Ukrayna'nın başkenti Kiev’de günün erken saatlerinde şiddetli patlama sesleri duyuldu, ülke genelinde sirenler çaldı. Rusya Savunma Bakanlığı, Kiev'de askeri tesisleri hedef aldığını duyurdu.

Reuters haber ajansının Rus haber ajansı Ria Novosti'den aktardığına göre, Rusya Savunma Bakanlığı Kiev'de duyulan patlama seslerinin nedeninin hava saldırıları olduğunu doğruladı. Bakanlık sözcüsü Igor Konaşenkov, "Ukrayna kuvvetlerinin Rusya topraklarındaki eylemlerine karşılık Kiev'e yönelik saldırılarla yanıt vereceğiz" dedi.

Ukraynalı sağcı grupların Rusya topraklarında saldırı planladığı olduğunu belirten Konaşenkov, Kiev'de askeri tesisleri hedef aldıklarını ve Çernigiv yakınlarında da bir Ukrayna ordusuna ait MI-8 helikopteri düşürüldüğünü ifade etti.

BİRÇOK KENTTE PATLAMA SESLERİ DUYULMUŞTU

Reuters haber ajansı bu sabah yayınladığı haberde, Rusya'nın amiral savaş gemisi Moskova'nın Karadeniz açıklarında hedef alınması ve batması sonrası Kiev'de patlama sesleri duyulduğunu aktarmıştı. Ajans, doğu kenti Harkov, batı kenti Ivano-Frankivsk ve Donbass bölgesindeki Luhansk ve Zaporijya'da da patlama sesleri duyulduğu yönünde bilgiler geldiğini aktarmıştı. 

Kaynak: Gazete Duvar