Rusya'da Vremya haber kanalında "Savaşı durdurun. Savaşa hayır" pankartı açtığı için gözaltına alınıp 30 bin ruble para cezasına çarptırılan editör Marina Ovsyannikova, Fransa'nın iltica teklifini reddettiğini açıkladı.

The Guardian'ın haberine göre, Rusya'dan ayrılmak istemediğini belirten ve kendisini "yurtsever" olarak tanımlayan Ovsyannikova, Channel One kuruluşundaki işinden ayrıldığını da açıkladı. Yalnızca iki çocuğu için kaygılı olduğunu ifade eden protestocu, "Umarım oğlum büyüdüğünde bunu neden yaptığımı anlar" dedi.

'HİÇBİR YERE GİTMEK İSTEMİYORUZ'

Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron'un iltica teklifini değerlendirdiğini belirten Ovsyannikova, “Ülkemizden ayrılmak istemiyorum, oğlum daha da çok istemiyorum. Hiçbir yere gitmek istemiyoruz" diye konuştu.

Eyleme tek başına hazırlandığını da ifade eden Rus editör, “Devlet televizyonunda çalışan çoğu kişi neler olduğunu çok iyi biliyor. Ekonomik durum çok kötü ve insanlar işlerini bırakmakta çok zorlanıyor. Ancak kardeşin kardeşi öldürdüğü bu savaşa son vermeliyiz ki bir nükleer savaşa dönmesin” ifadelerini kullandı.