Rusya ve ABD'den ortak bir açıklamada, Suriye'deki 'ateşkes rejiminde ilerleme sağlandığı ve insani yardımların ulaştırılmasında iyileşme görüldüğü' belirtildi.

Açıklamada, "Ortak çabalarımız Lazkiye'nin kuzeyinde ve Doğu Guta'da şiddet olaylarının önemli ölçüde azalmasını olanak verdi" denildi.

Rusya'nın, sivillerin yaşadığı ya da ateşkese uyan grupların konuşlandığı bölgelerde hava güçlerinin kullanılmaması için Şam'la çalışacağı belirtilen açıklamada, ABD'nin de militanların Suriye sınırından geçişinin önlenmesi için 'bölgesel müttefikleriyle' işbirliği yapmasının gerekli olduğu belirtildi.

Ayrıca açıklamada Rusya ve ABD'nin IŞİD ve El Nusra'nın kontrolünde olan bölgelerin belirlenmesi için önlemler aldığı kaydedildi.

"Suriye'deki ateşkese ve bu ateşkesin ülke geneline yayılmasına yönelik çabalarımızı güçlendirmeye olan bağlılığımızı bir kez daha doğrulamaya karar verdik" denilen açıklamada, ateşkesin tüm taraflarından da sivillere, altyapı tesislerine ve hastanelere yönelik 'rastgele saldırıları' sonlandırması istendi.

Kaynak: Sputnik