Rusya, Suriye sınırında düşen uçaktaki pilotlardan birinin öldürüldüğünü, düşürülen uçaktaki pilotu arayan bir Rus askerin de öldürüldüğünü bildirdi.

Rusya Genelkurmay Başkanlığı, uçağın düşürülmesi ardından Türkiye ile tüm askeri temaslarını askıya alındığını da duyurdu.

Rusya Genelkurmay Başkanlığı'ndan yapılan açıklamada, düşürülen Rus savaş uçağındaki pilotların kurtarma çalışmalarına Mi-8 tipi iki helikopterin katıldığı belirtildi. Açıklamada, pilotları arama çalışmalarına katılan helikopterin de vurulduğu doğrulandı ancak helikopterde bulunan ekibin Hmeymim hava üssüne dönebildiği kaydedildi.

Ordunun açıklamasında, arama-kurtarma çalışması yapan Mi-8 model helikopterin saldırıya uğradığı ve ekipteki bir kişinin öldüğü ifade edildi.

Açıklamada, kurtarma operasyonuna iki helikopterin katıldığı ifade edildi. Rusya Genelkurmay Başkanlığı ayrıca, ilk belirlemelere göre Su-24 içindeki pilotlardan birinin havadayken karadan açılan ateş sonucunda öldüğünü duyurdu.

Russia Today'in haberine göre, Özgür Suriye Ordusu (ÖSO), kurtarma operasyonuna katılan helikopterlerden birini vurduğunu öne süren bir video yayınladı.

Videoda ÖSO mensuplarının ABD yapımı TOW füzesi kullandığı görülüyor.

Londra merkezli Suriye İnsan Hakları Gözlemevi, helikopterin tank-savar füzeyle düşürüldüğünü öne sürmüştü.