Lavrov, "Biz Suriye'de ülkenin resmi devlet başkanının ve meşru hükümetinin talebi üzerine bulunuyoruz. Biz orada BM'nin sözleşmelerine uygun olarak varız ve BM Güvenlik Konseyinin 2254 sayılı kararını uyguluyoruz. Buna devam edeceğiz ve Suriye yönetiminin Suriye topraklarının tamamını geri alma çabalarına destek olacağız" dedi.

Suriye'de çeşitli ülkelerin güçleri olduğunu hatırlatan Lavrov, "Hâlâ kimsenin oraya çağırmadığı ülkelerin ordularının birlikleri orada. ABD askerleri, hâlâ Fırat Nehri'nin doğu yakasının büyük bölümünü işgal ediyor. Orada sözde devlet kurmaya çalışıyorlar, bölünmeyi destekliyorlar ve bunun için bölgedeki Iraklı Kürtlerin bir kısmının duygularını kullanıyorlar. Bu şekilde Iraklı ve Suriyeli Kürtleri birleştiren yapıda sorunlara yol açıyorlar" diye konuştu.

Tüm bu durumun bölgede gerginliğe neden olduğunu söyleyen Lavrov, "Türkiye, tabii bunlara kayıtsız kalamaz. Bu sorunların Suriye'nin bağımsızlık ve toprak bütünlüğüne saygı çerçevesinde çözülmesini istiyoruz" ifadelerini kullandı.

"KÜRTLERLE DE GÖRÜŞÜYORUZ"

Rus devletinin yayın organı Russia Today'in (RT) Arapça sitesine verdiği röportajda Rusya Dışişleri Bakanı Lavrov, "Kürtlerle de görüşüyoruz. Onları ABD'nin vaatlerini nasıl yerine getirmediğini daha dikkatle görmeye davet ediyoruz. Uluslararası meşruiyeti bir kenara bırakın pragmatik temellere göre de Şam'la ciddi bir diyaloğa girmek ve birlik içindeki bir devlette yaşamı düzenlemek adına anlaşma yapmak en iyisi" değerlendirmesinde bulundu.