Ukrayna Savunma Bakanlığı'nın 8 Mayıs'ta Yılan Adası kıyısına demirleyen Rus çıkarma gemisine hava saldırısı görüntülerini yayınlamasının ardından benzer atakların devam ettiği kaydedildi.

Rusya Savunma Bakanlığı Sözcüsü Igor Konaşenkov, Ukrayna ordusunun Yılan Adası'nda Rusya güçlerine 7 Mayıs'tan bu yana saldırılar düzenlediğini söyledi.

Ukrayna Devlet Başkanı Vladimir Zelenskiy’in talimatı ve ABD'yle İngiltere’den danışmanların doğrudan müdahalesiyle "provokasyon" yapıldığını savunan Konaşenkov, karadan ve denizden yapılan taarruz girişimlerinin "püskürtüldüğü" iddiasında bulundu.

Rus haber ajansı TASS'ın haberine göre, bakanlık sözcüsü Ukrayna ordusunun Bayraktar SİHA'larıyla gerçekleştirdiği saldırılarla ilgili ise "İki gün içinde, sekizi Bayraktar TB2 insansız savaş hava aracı da dahil olmak üzere 29 Ukrayna uçağı havada düşürüldü. Dün öğleden sonra dört Bayraktar insansız hava aracı düşürüldü" bilgisi verdi.

Açıklamada, “Yılan Adası'na saldırıların püskürtüldüğü dönemde havada 3 adet Su-24 ve 1 adet Su-27 olmak üzere 4 Ukrayna uçağı ve içerisinde asker bulunan Mi-8 ve Mi-24 helikopteri vuruldu. Ukrayna’ya ait bugüne kadar 162 uçak, 124 helikopter, 790 insansız hava aracı, 299 hava savunma füze sistemi, 2 bin 967 tank ve zırhlı araç, 347 çok namlulu roketatar, 1432 obüs ve havan topu, 2 bin 778 özel askeri araç imha edildi" denildi.

Ukrayna Savunma Bakanlığı, 8 Mayıs'ta Yılan Adası kıyılarına demirleyen Rus çıkarma gemisinin Bayraktar silahlı insansız hava aracıyla imha edildiğini gösteren görüntüler yayınlamıştı.