Kremlin Sözcüsü Dimitri Peskov, gazetecilere yaptığı açıklamada, Panama Belgeleri üzerinde çalışan araştırmacı gazetecilerin eski ABD'li yetkililer ve istihbarat servisi ajanları olduğunu öne sürdü.

"Bu belgelerde başka liderlerin isimleri geçse de bu saldırının ana hedefi ülkemiz ve kişisel olarak Putin" diyen Peskov, belgelerin amacının iki yıl sonra devlet başkanları seçimlerinin gerçekleşeceği Rusya'daki durumu istikrarsızlaştırmak olduğunu söyledi.

Peskov, "Yabancı ülkelerdeki Putin fobisi öyle bir noktaya geldi ki Rusya hakkında iyi bir şey söylemek tabu haline geldi. Kötü şeyler söylemek ise bir gereklilik oldu. Nitekim söylenecek kötü bir şey bulunamadığında da uydurulmak zorunda" ifadelerini kullandı.

'BELGELERİ İNCELEYENLER ESKİ CIA AJANLARI'

Panama Belgeleri'nin Putin hakkında ne somut ne de yeni bir şey içerdiğini de belirten Peskov, bu belgeleri inceleyen araştırmacı gazetecilerin bazılarının ise eski CIA ajanları olduğunu söyledi.

Uluslararası Araştırmacı Gazeteciler Konsorsiyumu'na (ICIJ) gönderme yapan Peskov, "Kendilerine gazeteci topluluğu diyen bu grubu tanıyoruz" deyip şunları ekledi: "Asıl meslekleri gazetecilik olmayan birçok gazeteci var. Bunlardan birçoğu (ABD) Dışişleri Bakanlığı'nın, CIA'in ya da diğer istihbarat servislerinin eski çalışanları" dedi.

(Kaynak: Sputnik)