Rusya Savunma Bakanlığı Sözcüsü İgor Konaşenkov ülkesinin Suriye'deki hava saldırıları karşısında IŞİD'in geri çekilmeye başladığını söyledi.

Rusya'nın Suriye'deki son operasyonları ile ilgili gazetecilere bilgi veren Konaşenkov, aldıkları istihbarata göre IŞİD militanlarının mühimmatlarını yeni mevzilere çektiğinin görüldüğünü söyledi.

''Teröristler geri çekiliyor'' diye konuşan Konaşenkov, bu bilgiyi netleştirmek için Suriye'deki keşif uçuşlarının sayısını artıracaklarını ifade etti.

'SON 24 SAATTE 33 SORTİ YAPILDI, 32 HEDEF VURULDU'

Rus savaş uçaklarının Suriye'de son 24 saat içinde 33 sorti gerçekleştirdiği ve 32 hedefi vurduğunu belirten Konaşenkov, operasyonlar sırasında İblid, Hama, Şam, Halep ve Deyr ez Zor kentlerindeki IŞİD mevzilerinin hedef alındığını belirtti.

Saldırılar sırasında cihatçıların Suriye ordusundan kaçırdığı bir OSA füze sistemini vurduklarını belirten Konaşenkov, Halep yakınlarında da IŞİD'in bir komuta merkezinin imha edildiğini söyledi.

Hama kentinde de Rusya'nın küçük insansız hava araçları tarafından tespit edilen 'profesyonelce kamufle edilmiş' bir roket bataryasının imha edildiğini de aktaran Konaşenkov, İdlib'de de patlayıcı üretilen bir yeraltı sığınağının vurulduğunu ifadelerini kullandı.

Bunların yanı sıra Konaşenkov, Rusya ve İsrail uçaklarının Suriye hava sahasında karşı karşıya gelmesinin önüne geçilmesi için iki ülkenin uçuş güvenliği eğitimlerine başladığını da duyurdu.

(SPUTNİK)