Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov, Ukraynalı mevkidaşı Dimitri Kuleba ile yarın yapacağı görüşme için Antalya'ya geldi.

Duvar’ın haberine göre, Lavrov ve Rus heyetini taşıyan özel uçak, Antalya Havalimanı'na indi. Heyet, konaklayacakları Serik ilçesi Belek Turizm Merkezi'ndeki 5 yıldızlı Regnum Carya Oteli'ne hareket etti.

lavrov-antalya-IJXi

KULEBA'NIN BİR SAAT İÇİNDE GELMESİ BEKLENİYOR

Ukrayna Dışişleri Bakanı Dmitro Kuleba'nın da yaklaşık 1 saat sonra kente gelmesi bekleniyor. Ayrı otellerde kalacak heyetler, görüşme için Belek Turizm Merkezi'ndeki 5 yıldızlı Regnum Carya Otel'de buluşacak.

Lavrov ile Kuleba, yarın Antalya'da Türkiye Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu'nun da katılacağı üçlü formatta bir görüşme yapacak. Bu, iki ülke arasında Rusya'nın 24 Şubat'ta başlattığı saldırıların ardından gerçekleştirilen ilk üst düzey temas olacak.

G-20 SALONUNDA GÖRÜŞECEKLER

Üç bakan, 2015'te G-20 Zirvesi'nde eski ABD başkanı Barack Obama ve Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin gibi dünya liderlerinin ağırlandığı salonda üçlü toplantı gerçekleştirecek. G20 Salonu, 7 bin 500 metrekarelik oturum alanı, dışarıya direkt açılabilen pencere ve kapılara sahip.

Zirveyi aralarında Rusya, Ukrayna, ABD, Birleşik Krallık, Almanya, İsrail, Japonya, Hollanda gibi ülkelerin yer aldığı 34 ülkeden ve Türkiye'den 330'un üzerinde gazeteci takip edecek. Otelin çevresinde geniş güvenlik önlem alındı, dron için ise sinyal kesiciler yerleştirildi.

KULEBA: BEKLENTİLERİM SINIRLI

Antalya'ya geleceğini bugün bir video mesaj ile teyit eden Kuleba, Lavrov'a 'görüşmelere iyi niyetle ve propaganda perspektifinden olmayan bir şekilde' yaklaşma çağrısı yaptı. Ancak Ukraynalı bakan, "Fakat şunu dürüstçe söyleyeceğim ki, görüşmelerden beklentilerim sınırlı" ifadelerini kullandı. Kuleba, kendileri açısından üç ana müzakere noktasını da sıralayarak, "Bir ateşkesle ve topraklarımızı özgürleştirmekle ilgileniyoruz ve üçüncü nokta da, insani meselelerin hepsinin çözülmesi" dedi.

KREMLİN: ÇOK ÖNEMLİ

Kremlin Sözcüsü Dimitri Peskov ise bu sabahki günlük basın toplantısında gazetecilerin görüşmeden beklentilerini sorması üzerine, "Dışişleri bakanlarının yapacağı görüşmeye gelirsek bu, müzakere sürecinin devamıdır, çok önemlidir. Olayların önünden gitmeyelim. Görüşmeyi bekleyelim" yanıtını vermişti.