Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, 22 Nisan'da yapılması planlanan ancak yeni tip koronavirüs salgını nedeniyle ertelenen anayasal düzenlemelere ilişkin halk oylamasını 1 Temmuz tarihinde yapılacağını açıkladı.

Vladimir Putin, Rusya Anayasası'nda yapılması planlanan düzenlemelere ilişkin öneriler hazırlamak üzere kurulan çalışma grubunun üyeleriyle bir toplantı yaptı.

Rusya'da salgın durumunun stabil hale gelmesiyle birlikte anayasa değişikliği çalışmalarına dönüş yapılabileceğini belirten Putin, "1 Temmuz tarihi, anayasal düzenlemelere ilişkin halk oylamasının yapılması için tamamen uygun bir tarih olarak görülüyor. Birincisi, hukuki açıdan bu tarih uygun. İkincisi, koronavirüs salgınında değişen ve iyiye giden koşullarda, salgınla mücadele etmek ve durumu iyileştirmeye yönelik ek adımlar atmak için önümüzde tam bir ay daha var. Halk oylamasını 1 Temmuz'da yapacağız" dedi.

Rus lider, "Şu anda tek düşünmemiz gereken Ortak Devlet Sınavı (üniversite giriş sınavı). Zira 1 Temmuz'dan itibaren Ortak Devlet Sınavı'na alımlar başlayacak, eğer bu karar öğrencilerin sınava girmesini engellemezse, 1 Temmuz tarihinde mutabakatın sağlandığını düşünüyorum" diye konuştu.