İYİ Parti Melikgazi Belediye Meclis Üyesi Adnan Vedat Kenanoğlu, Gültepe Mahallesi’nde gerçekleşen bir imar planı için usulsüz olduğu gerekçesiyle şahsi olarak dava açtı.

Davalı taraflardan iş adamı Ekrem Sarar, avukatı aracılığıyla yazılı bir basın açıklaması yaptı. Yapılan basın açıklamasında Kenanoğlu’nun başka bir rakip firma tarafından azmettirildiği ve davadan vazgeçmek için rüşvet talep ettiği belirtildi.

KENANOĞLU’NUN DAVADAN ÇEKİLMEK İÇİN 500 BİN LİRA İSTEDİĞİ İDDİA EDİLDİ

Çağdaş Caner Koçak'ın Gazete Duvar'da yer alan haberine göre iş adamı Ekrem Sarar’ın avukatının iddiasına göre, Kenanoğlu ve rakip firmanın sahibi birtakım kişileri iş adamı Sarar’a göndererek davadan vazgeçirmek için iki daire ve 500 bin TL istediği dile getirildi. Bu iddiaya dayanak olarak ise Kenanoğlu’nun bazı emlakçılarla davadan çekilmek için pazarlık yaptığına dair video gösterildi. Bahsedilen güvenlik kamerası görüntü kayıtlarına istinaden açıklamada, “Şubat ayına ait olduğu söylenen güvenlik kamerası kayıtlarındaki görüşmeyi yapan emlakçılar, kendi emeklerine karşılık alacakları hizmet bedelini alabilmek için müvekkilimin bilgisi dışında Adnan Kenanoğlu ile birkaç defa görüştükleri, davayı çekmesini istedikleri, ancak Kenanoğlu’nun ‘ben 500 bin liradan aşağı almam, o inşaat firması sahibi ile de nasıl anlaşırsa anlaşsın, o bana davayı çek dediğinde çekerim’ dediği haber verilmiştir” ifadeleri yer aldı.

İYİ Parti Kayseri İl Başkanlığı’nın durumdan haberdar olduğu, bahsi geçen video kaydının ise bizzat İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener tarafından da izlendiği ve sonrasında Adnan Kenanoğlu’nun disipline sevk edilmesinin Kayseri İl Başkanlığı’na bildirildiği belirtildi.

‘VİDEO KESİLİP, BİÇİLMİŞ’

Kenanoğlu katıldığı bir TV programında dava ile ilgili detayları paylaşarak söz konusu video kaydına da değinmişti.

“İş yerime gelen Bünyamin Yılmaztürk vasıtasıyla Ekrem Sarar ile yakın olduğunu sonradan öğrendiğim bir emlakçıya davet edildim" diyen Kenanoğlu, "Bu emlakçıda yaklaşık bir saatten fazla oturarak söz konusu davayı çekmem gerektiği bana emlakçı Celaleddin Ergöz ve ortağı Mehmet Yılmaztürk tarafından söylendi. Görüşmede geçen konuşmalar kesilerek, kırpılarak ve birleştirilerek 16 dakikalık bir video kaydı oluşturulmuş ve benim sanki bir menfaat elde etme çabasında olduğum bir kanaat oluşturulmak istenmiş” diye konuşmuştu. Kenanoğlu ayrıca Ekrem Sarar ile hiçbir ilişkisinin ve husumetinin olmadığını belirterek imar bölgesinde arsası olan kişilerin kendisini arayıp üstü kapalı tehdit ettiğini dile getirmişti. Kendisiyle görüşmeye gelen emlakçıların, Ekrem Sarar ile imar bölgesinden arsa topladıklarını belirten Kenanoğlu, görüşmenin kayıt altına alınmasının ve servis edilmesinin bir suç olduğunu, görüntüyü alan ve servis elen herkes hakkında suç duyurusunda bulunacağını belirtmişti.

KAYSERİ İYİ PARTİ İL BAŞKANLIĞI: AÇIKLAMA TATMİN EDİCİ BULUNMADI

Kayseri İYİ Parti İl Başkanlığı konuyla ilgili yaptığı açıklamada “Yapmış olduğu açıklamaklar eldeki bilgi ve belgeler incelendiğinde tatmin edici bulunmamış, kamu menfaati dışında, kendisinin ve başkalarının şahsi çıkar ve menfaatleri doğrultusunda hareket ettiği kanaatine varılmıştır. Parti tüzüğümüz ve disiplin kurallarına aykırı olarak yapmış olduğu fiil nedeni ile kesin ihraç istemi ile tedbirli olarak disiplin işlemi partimiz organlarınca başlatılmıştır” denildi. Yapılan açıklamaya tepki gösteren Kenanoğlu, yapılanın yargısız infaz olduğunu dile getirerek; “Hâkim olmuşlar, savcı olmuşlar bir kanaat oluşturmuşlar. Kanaatle karar verilmez. Kesin ve gerçek deliller olmadan kimseyi suçlayamazsınız. Ayrıca ben istifa ettim. İstifa eden biri için yönetim kurulu toplanıp ihraç kararı alıyor” dedi.