Rus oligark Roman Abramoviç ve Ukraynalı barış müzakerecileri bu ayın başlarında Kiev'de bir toplantı sonrasında şüpheli zehirlenme belirtileri yaşadığı bildirildi.

Wall Street Journal gazetesinin haberine göre, Ukrayna'nın başkentindeki toplantının ardından, Moskova, Lviv ve diğer müzakere yerleri arasında mekik dokuyan Abramoviç ile Ukrayna ekibinin en az iki kıdemli üyesinde gözlerinde kızarıklık, sürekli ağır ağrı ve yüzlerinde ve ellerinde deri soyulması gibi semptomlar gelişti. 

Konuya hakim kaynaklar, şüpheli saldırıyı, savaşı sona erdirmek için görüşmeleri sabote etmek istediklerini söyledikleri Moskova'daki aşırılık yanlılarına yüklediler. Abramoviç'e yakın bir kişi, grubu kimin hedef aldığının net olmadığını söyledi.

Abramovich ve Kırım Tatar milletvekili Rüstem Umerov'u da içeren Ukraynalı müzakerecilerin o zamandan beri düzeldiğini ve hayatlarının tehlikede olmadığı öğrenildi. Abramoviç ile görüşen Ukrayna Devlet Başkanı Volodymyr Zelenskiy'nin bu durumdan  etkilenmediğini söylediler. Zelenskiy'nin sözcüsü, herhangi bir şüpheli zehirlenme hakkında bilgisi olmadığını söyledi.

Olayı inceleyen Batılı uzmanlar, semptomların kimyasal veya biyolojik bir ajandan mı yoksa bir çeşit elektromanyetik radyasyon saldırısından mı kaynaklandığını belirlemenin zor olduğunu söyledi.

Kaynak: Artı Gerçek