Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu'nun, Rusya ile Ukrayna dışişleri bakanlarını 11-13 Mart tarihleri arasında Antalya'da düzenlenecek diplomasi forumunda biraraya getirme çağrısına Moskova'dan olumlu yanıt geldi.

Rusya’nın Birleşmiş Milletler Cenevre Ofisi Daimi Temsilcisi Gennadiy Gatilov, “Türkiye’nin, Rusya ve Ukrayna dışişleri bakanlarının Antalya’daki diplomasi forumu sırasında görüşme düzenlemesini iyi bir fikir olarak görüyoruz” dedi.

'LAVROV GELECEĞİNİ TEYİT ETTİ' 

Çavuşoğlu, Brüksel'de bugün yapılan NATO Dışişleri Bakanları toplantısının ardından düzenlediği basın toplantısında, Türkiye'nin her iki tarafla birden konuşabildiğini belirterek, "Şartlar el verirse Antalya Diplomasi Forumunda Rusya Dışişleri Bakanı Lavrov ve Ukraynalı mevkidaşı Kuleba'yı bir araya getirmek istiyoruz" demişti.

Dışişleri Bakanı, "Savaşın başlamasından önce her iki dışişleri bakanını da Antalya'da bir araya getirmeyi planlıyorduk. Ukraynalılar bu savaş ortamında gelebilirler mi bilmiyorum. Rus Dışişleri Bakanı Lavrov da Antalya'ya geleceğini teyit etti. İki tarafı da bakanlar düzeyinde bir araya getirmeyi temenni ederiz" ifadelerini kullandı.