Eski Ticaret Bakanı Ruhsar Pekcan, eşi Hasan Pekcan’ın yönetim kurulu başkanlığı yaptığı Nanoksia Biyoteknoloji şirketinden dezenfektan satın aldığının ortaya çıkmasının ardından gelen tepkiler üzerine Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından görevden alınmıştı.

Halkın Kurtuluş Partisi (HKP) avukatları, eski Ticaret Bakanı Ruhsar Pekcan hakkında "görevi kötüye kullanma", "irtikâp", "kamu görevlisinin ticareti" ve "nüfuz ticareti" suçlarını işlediği iddiasıyla bugün İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı’na suç duyurusunda bulundu.

‘AZLEDİLMESİ SUÇ İŞLEDİĞİNİN KABULÜDÜR’

Suç duyurusunda, “Ruhsar Pekcan’ın bir gece yarısı operasyonuyla görevinden azledilmesi, idare tarafından bu suçları işlediğinin de kabulüdür” denildi.

Suç duyurusunun ardından HKP İstanbul İl Yöneticisi Avukat Doğan Çıngı, Çağlayan Adliyesi’nin önünde açıklama yaptı. Çıngı, şunları söyledi:

“AKP’liler her geçen gün yeni bir suça imza atıyorlar. Ülkemizi mahvettikleri gibi, işledikleri suçlarla hem kendilerine hem yandaşlarına her türlü çıkarı sağlamakta, ama halkımız açlık, sefalet içerisinde yaşamaktadır. İşte biz HKP olarak, sadece bugün değil geçmişte de AKP’gillerin işlediği bütün suçlara karşı suç duyurularında bulunduk. Suç duyurularında bulunmamızın amacı; AKP’gillerin elbet bir gün işledikleri bu suçlardan dolayı yargılanacak, gerekli cezaları alacak olmasıdır. Bugün yaptığımız suç duyurusunun sonuna kadar takipçisi olacağız. Biz inanıyoruz ki, yaptığımız bu suç duyuruları, tarihe not edilecek, günü geldiğinde bu suçları işleyenler bağımsız mahkemeler tarafından yargılanacaklardır. Biz HKP olarak bu görevimizi yerine getiriyoruz. Ve bilinsin ki AKP’giller ne zaman, nerede hangi suçu işlerse işlesin karşılarında olmaya devam edeceğiz. Ülkemizi, vatanımızı, adaleti AKP’gillerin eline bırakmayacağız.”