CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu iki kez ertelenen Diyarbakır ziyaretini gerçekleştirdi. Diyarbakır’da kanaat önderleri, muhtarlar ve STK temsilcileri ile bir araya gelen Kılıçdaroğlu, "helalleşme" mesajını yineleyerek Kürt sorununa ilişkin de açıklamalarda bulundu.

Araştırmacı Reha Ruhavioğlu, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun Diyarbakır ziyaretine ilişkin değerlendirmelerde bulundu.

T24’ten Murat Sabuncu’ya konuşan Ruhavioğlu, Kürtlerin Kılıçdaroğlu'nun söylemleri ve vaadleri ile yüzünü CHP'ye dönemeye başladığını söyledi.

Kılıçdaroğlu'nun Diyabakır'da sıcak karşılandığını ifade eden Ruhavioğlu, "Kılıçdaroğlu Kürtlere bir adım atmış görünüyor ama Kürtler de ona üç adım atmış görünüyor" dedi.

"BAŞAK DEMİRTAŞ'IN MASADA OLMAMASI BİR EKSİKLİK OLARAK GÖRÜLDÜ"

Kılıçdaroğlu'nun toplum tarafından bilinen 11 kadınla kahvaltı yapması ve onların sorunlara ilişkin görüşlerini dinlemesinin önemli olduğunu ifade eden Ruhavioğlu, "Demirtaş ailesinden birinin veya Başak Demirtaş'ın masada olmaması bir eksiklik olarak görüldü" dedi.

"GENÇLER, KILIÇDAROĞLU'NDAN DAHA İLERİ BİR ADIM ATMASINI BEKLİYOR"

"Erdoğan ve AKP 2007'de HDP'li seçmenin ikinci partisiydi bugün en uzak partisi AK Parti" diyen Ruhavioğlu, bölgede Kılıçdaroğlu'nun itibarının da giderek yükseldiğini ifade ederek,  "Bu aynı oranda oya dönüşmüyor.  Kürt seçmen CHP'ye oy vermek için başka bir şey de bekliyor. 'Bize ima ile yaklaşıyorsun biz de sana açıktan yaklaşıyoruz" diyor. Kürt seçmen bu yakınlaşmadan somut adımlar çıkmasını istiyor. CHP'nin yönetim kademesini dönüştürme hızı tabanına kadar hızlı yansımıyor. Gençler, Kılıçdaroğlu'ndan daha ileri bir adım atmasını bekliyor. Kürt meselesine dair daha cesaretli adımlar bekliyorlar" ifadelerini kullandı.