Radyo ve Televizyon Üst Kurulu Üyesi (RTÜK) üyesi İlhan Taşçı, Fox TV, Halk TV ve Tele1’e ayrı ayrı yüzde üç para cezası verildiğini duyurdu. Taşcı, karara tepki göstererek, “RTÜK’e göre, iktidarın yanında olursan 'tarafsız', karşısında olursan tarafsızlığı ihlal etmiş oluyorsun!” dedi.

Taşcı’nın duyurduğu cezalar şöyle:

"RTÜK, Ana Haber Sunucusu Gülbin Tosun’un iktidarın kadına yönelik 'okumasın, eve kapansın, çocuk yapsın' anlayışını eleştirmesi nedeniyle Fox TV’ye % 3 para cezası verdi. RTÜK’e göre, iktidarın yanında olursan 'tarafsız', karşısında olursan tarafsızlığı ihlal etmiş oluyorsun!

RTÜK, Ayşenur Arslan’ın sunduğu programda konuk Turgut Kazan ile deprem sonrası 'can pazarında vinç ticareti' haberini değerlendirmeleri ve ölen sayısının farklı gösterilmesini eleştirmeleri nedeniyle de Halk TV’ye özgürce kanaat oluşumunu engellemekten %3 para cezası verdi.

Merdan Yanardağ ile Prof. Dr. Emre Kongar’ın 18 Dakika programında Şanlıurfa Belediyesi’nin yurtdışından bölge ıslahı için gönderilen yardımların Afganistan’a Taliban’a gönderilmesi kararını eleştirmelerini belediyeyi küçük düşürme sayan RTÜK, Tele 1’e de %3 para cezası verdi…"