Radyo ve Televizyon Üst Kurulu (RTÜK) Üyesi İlhan Taşcı, RTÜK Başkanı Ebubekir Şahin'in Gazeteci İsmail Saymaz ile ilgili sosyal medya paylaşımını eleştirdi.

Taşcı, Şahin'e "İhsas-ı rey yaptınız, toplantıya katılamazsınız" dedi.

RTÜK Üyesi İlhan Taşcı, yangın haberlerini yapan televizyonlara verilecek cezaların konuşulacağı kurul toplantısından, Ebubekir Şahin'in "İhsas-ı rey yaptınız (oyunuzu/tarafınızı belli ettiniz)" diyerek itiraz etmesi ve oy çokluğuyla alınan karar neticesinde çıkarılmıştı.

Ardından Ebubekir Şahin, Gazeteci İsmail Saymaz'ın Halk TV yayınında CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'na "Haydi yürü yürü" diye seslenen kadına dair kullandığı ifadelerle ilgili sosyal medyada "Bir anneye hakaret edildi, program hakkında inceleme başlatıldı" ifadelerini kullandı.

İlhan Taşçı, ise Şahin'in bu paylaşımını alıntılayarak Şahin'in ihsas-ı rey yaptığını belirtti, "Sayın Ebubekir Şahin 'hakaret edildi' ifadeniz adalet ve tutarlılığınızın testi için Kurula bir fırsat verecek. Dosyanın görüşüleceği RTÜK toplantısına ihsas-ı rey nedeniyle katılamazsınız. Katılırsanız salondan çıkarılmanızı Üst Kurula teklif edeceğimi şimdiden ilan ediyorum" dedi.

NE OLMUŞTU?

Halk TV’de Özlem Gürses'in sunduğu "Perdenin Önü Arkası" programına katılan Gazeteci İsmail Saymaz, Çorum'da Kılıçdaroğlu’na “Sakın çocuğuma dokunma. Haydi yürü, yürü” yanıtını veren kadına dair "Sayın Kılıçdaroğlu’na git buradan deyip çocuğuma dokunma diyor. Asıl senin o çocuğa dokunmaman lazım, bu devlet devlet olsa o çocuğu senden alması lazım” ifadelerini kullanmıştı.