14 Mayıs akşamı kamu yayıncısı TRT tarafından manipülasyon yapılacağı ve ‘kozmik oda’ oluşturulduğu iddiaları gündeme geldi. RTÜK Üyeleri İlhan Taşcı ve Tuncay Keser söz konusu iddiaların ardından TRT Genel Müdürü Zahid Sobacı’dan randevu talep etti.

Randevuya yanıt beklediklerini belirten RTÜK Üyesi Keser, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada şu ifadelere yer verdi:

 “Seçim süreci ile ilgili özellikle kamu kaynakları kullanan haber kurumlarına büyük sorumluluk düşüyor. TRT’nin seçim gecesi yayınlarına ilişkin gündeme gelen “kozmik oda”, “paralel veri” gibi iddiaların, en ufak şüpheye yer bırakmayacak şekilde yanıtlanması zorunludur. RTÜK Üyesi @ilhantasci ile birlikte, 85 milyonun vergileriyle yayın yapan TRT yönetimine randevu talebimizi ilettik, Sayın @zahidsobaci ’dan yanıt bekliyoruz. Seçim dönemi yayınlarına ilişkin tutumu nedeniyle ciddi bir güven kaybı yaşayan TRT’nin iddialar karşısında da sessiz kalması, güven krizini derinleştirecektir. TRT’nin daha fazla güven kaybı yaşamaması için soruların şeffaf bir şekilde yanıtlanması gereklidir.”