RTÜK, Aşk- Memnu dizisindeki 5 dakika 30 saniyelik sevişme sahnesini uzun bulup Kanal D’ye ceza vermişti. Kanalın mahkeme ve Danıştay’a itirazı sonuç getirmedi ve Danıştay uzun sevişme konusundaki cezayı uygun buldu.

Danıştay bu kararı, Kanal D’de 4 yıl önce yayınlanan Aşk-ı Memnu dizisi nedeniyle aldı. RTÜK 18 Haziran 2009 günü yayınlanan bölümde, Bihter ile Behlül’ün ‘’Çok ateşli seviştiklerini’’ belirterek Kanal D’ye ceza vermiş ve bu konudaki raporunda ‘’Behlül ile Bihter arasında, 5 dakika 30 saniye süren ateşli bir sevişme sahnesinin bu kadar uzun ve ayrıntılı yayınlanması, yayıncının reyting amacına yöneliktir. Toplumsal değerler göz ardı edilerek, utanma ve sıkılma duygularını harekete geçirmektedir. Çarpık ilişkilerle aile kurumunu yıpratılmaktadır’’ denilmişti.

ÇELİŞKİLİ KARAR

Bunun üzerine Kanal D yönetimi önce İdare Mahkemesi sonra da Danıştay’a başvurarak cezanın iptalini istedi. Ankara 8. İdare Mahkemesi, davayı reddetti ve kararda, 5 dakika 30 saniye süren sevişme sahnesinin toplumun değer yargılarıyla örtüşmediği belirtildi. Bunun üzerine Kanal Yönetimi Danıştay 13. Dairesi'nde temyize gitti. Danıştay da  temyiz isteminin yerinde olmadığına karar vererek mahkeme kararını onadı.

RTÜK, dizide Bihter ile Behlül'ün daha önce yayınlanan ilk sevişme sahnesi için de ‘’Toplumun milli ve manevi değerlerine, genel ahlaka aykırılık’’ gerekçesiyle ceza vermiş, ancak  Ankara 10. İdare Mahkemesi cezayı iptal' etmişti. RTÜK gündüz kuşağında yeniden yayınlanan bu dizideki aynı sahne için de mahkeme kararını dikkate alıp ikinci kez gösterime ceza vermemişti.