Güney Afrikalı eşcinsel imam Muhsin Hendricks, Kaos GL'ye verdiği söyleşide "Araştırmalarımı yaptıktan sonra Kur'an'ın eşcinselliğe karşı olmadığını fark ettim. Sodom ve Gomorra hikâyesinin eşcinsellikten ziyade tecavüz, istismar ve sömürü ile ilgili olduğunu gördüm" dedi.

Güney Afrika Müslüman Yargıtayı'nın kendisi hakkında fetva verdiği Hendricks, "Çalışmalarını destekleyen heteroseksüel imamlar da olduğunu, ancak bu imamların kendi cemaatlerinde açıkça konuşmaktan çekindiklerini" söyledi.  

TİNSELLİK VE TENSELLİK

Ömer Akpınar imzasıyla kaosgl.com sitesinde yayımlanan söyleşide, Hendricsk, kendisine sorulan, "Tinsellik ve tensellik sizce nasıl bir araya gelebilir?" sorusuna ise şöyle yanıt verdi:

"Her zaman şunu savunmuşumdur: Biri İslam’ı terk etmek isterse ve bilinçli bir tercih yapmışsa, bıraksın. Ama queer Müslümanlarla olan 17 yıllık deneyimime dayanarak diyebilirim ki çoğu İslam’ı öfkelendikleri için bırakıyor. İnanç ve cinselliğin uzlaşabileceğini anlayamıyorlar. Böylece İslam’ı terk ediyorlar. Bununla birlikte İslam’la gelen tüm güzellikleri de terk ediyorlar. Bence bu eğitim eksikliğinden, Lut kavmine ilişkin anlayış eksikliğinden ve Kuran’ın ne dediğinin kişisel olarak araştırılmamasından kaynaklanıyor. İslam’da sözlü bir geleneğimiz var, imamlarımızdan öğreniyoruz. İslam’ı araştırmak için kişisel bir çaba yok. Bu yüzden de insanlar İslam’ı anlamıyor. İslam’ı terk etmeyi tercih ediyorlar."

"KADINLAR AYRIMCILIĞI DAHA İYİ ANLIYORLAR"

Kendi görüşlerini destekleyen bir çok heteroseksüel Müslüman olduğunu da belirten Hendricks, "ABD’de ve Endonezya’da bizi destekleyen kadın imamlar da var. Bence kadınlar bu meseleyi, ayrımcılığı daha iyi anlıyorlar; çünkü kendileri de zaman zaman İslam içinde ayrımcılığa uğruyorlar. Çalışmalarımızı destekleyen heteroseksüel imamlar da var; ama kendi cemaatlerinde açıkça konuşmaktan çekiniyorlar," dedi.

"SİZİ İNCİTEN YORUMA TAKILIP KALMAYIN"

Hendricks, inanç ve cinsellik konusunda sıkıntı yaşayan LGBT (lezbiyen, gay, biseksüel, trans) bireylere ise "Sizi inciten bir yoruma takılıp kalmayın" önerisinde bulundu.