Halk TV'ye röportaj veren Suriye Cumhurbaşkanı Esad, "Başbakan Erdoğan'ın tek hedefi Müslüman Kardeşler'i Suriye'ye getirmek." dedi.

Gezi Parkı eylemleri ile reyting rekorları kıran Halk TV, Suriye Devlet Başkanı Beşar Esad ile ses getirecek röportaj yaptı . 

Uğur Dündar'ın dün gece Halk Tv'de yayın hayatına başlayan 'Halkın Arenası' programında, Suriye ve Cumhurbaşkanı Esad vardı.

Esad, halk TV ekranlarından Başbakan Erdoğan'a "Bağnaz" dedi. Esad, "Türk halkının dikkat etmesi gereken, Erdoğan'ın ne denli bağnaz bir insan olmasıdır." dedi.

Halk TV spikeri Ece Zereycan ile Yurt gazetesi yazarı Ömer Ödemiş'in, sorularını yanıtlayan Esad, Başbakan Erdoğan'ın Suriye ile ilgili tek hedefini açıkladı .

"ERDOĞAN'IN TEK HEDEFİ İHVAN'I SURİYE'YE GETİRMEK"

Esad, "Erdoğan krizden önce reform ya da demokrasiden söz etmedi. Onun tek hedefi Suriye ile Türkiye halklarını birleştirmek değil, Müslüman Kardeşler'in Suriye'ye dönmelerini sağlamaktı. Temel amaç buydu. Suriye ile Müslüman Kardeşleri barıştırmak. Bunun dışında gözü hiçbir şey görmüyordu. Krizin başında cezaevlerinden bırakılanlardan söz ettiğinde onun asıl ilgilendiği kaç Müslüman kardeşin bırakıldığıydı." dedi.

ERDOĞAN'I SUÇLADI

Esad, AK Parti hükümeti ve Başbakan'ı suçladı.

Suriye Cumhurbaşkanı "Erdoğan'ın temsil ettigi bu hükümet; on binlerce Suriyelinin kanından sorumludur. Suriye'de altyapının yıkılmasından sorumludur. Sadece Suriye'de değil, tüm bölgede istikrarın baltalanmasından sorumludur.

Erdoğan ve arkadaslari Mısır, Libya, Tunus ve bölgenin bir çok ülkesine müdahale ettiler. Aynı zamanda devlet ve halk olarak Türkiye'yi halkın çıkarlarına karşı bir çok konuya politikalara ve savaşlara bulaştırdılar." dedi. (haberler.com)