Cübbeli Ahmet Hoca adıyla tanınan Ahmet Mahmut Ünlü Hürriyet gazetesinden İzzet Çapa'ya bir röportaj verdi. Röportajında bir çok konuya değinen Ünlü, Cem Yılmaz'ı taklit ettiği iddialarına da yanıt verdi, "Benim esprilerim çok daha doğal, onunkilerde bir hazırlık var. Bir adam programa ben bu milleti saatlerce nasıl güldürürüm diye önceden hazırlanıyorsa, ben ona gülmem," dedi.

İşte röportajın o kısmı:

- Konuşmalarınızdaki nüktedanlığa bakarsak bugün de Cem Yılmaz’ı taklit ediyor olabilir misiniz?

Cem Yılmaz’dan niye esinleneyim, benim ona bir ihtiyacım yok ki. Onun alanında da değilim. Onu hiç seyretmedim, bir iki kere çocuklar gösterdiler ama ben gülecek bir şey bulamadım. Benim esprilerim çok daha doğal, onunkilerde bir hazırlık var. Bir adam programa ben bu milleti saatlerce nasıl güldürürüm diye önceden hazırlanıyorsa, ben ona gülmem.

- Kızdınız mı sizi Cem Yılmaz ile kıyaslamaya?

Yok, sor sor istediğini sor. Bir kere bu onun işi ve ondan para kazanır. İşine hazırlanmak zorundadır. Benim işim o değil. O yüzden hiçbir zaman örnek almadım.

- O sizi örnek almış olabilir mi?

 Bir zaman ben de “Cem Yılmaz benden esinleniyor” demiştim. Umre dönüşünde Cem’e birkaç laf attılar, akıllı çocuk, “Hoca ciddi şeyler konuşur” dedi, hiç lafı yemedi. Şimdi ben de ona mukabil şeyler dememem lazım.

- Cem Yılmaz istese bir araya gelir misiniz?

Niye gelmeyelim? O gelirse ben de gelirim. Adam Yaşar Nuri Öztürk değil ki... Fetva konusunda aramızda bir ihtilaf yok (gülüyor).

Röportajın tamamını okumak için tıklayınız.