Işıklar Sönmesin, Hoşçakal Yarın, Lal Gece gibi filmleri ile tanıdığımız yönetmen Reis Çelik, barış sürecine dair açıklamalarda bulundu.

Çelik insanhaber.com’dan Yasemin Oluk'a verdiği röportajda yıllar önce çektiği Işıklar Sönmesin filmini hatırlatarak, "Biz zamanında aynı şeyi söylediğimiz için 15 yıl ile yargılandık bu ülkede! Şimdi mecliste bizim söylediklerimizin 10 katını söylüyorlar," dedi.

'ŞU AN BİR YOLA ÇIKIŞ VAR VE BEN DE BUNUN ARKASINDAYIM'

Bu ülkenin temel problemlerinden birisinin Kürt Sorunu olduğunu söyleyen Çelik, filmlerinde de bu sorunu işlemeye çalıştığını belirterek, bugünkü barış süreci hakkındaki düşüncelerini de şöyle dile getirdi:

"Çok doğru bir yolda olduğumuzu düşünüyorum zaten bu olması gereken şeydi. Çeşitli çevreler bu durumun göstermelik olduğunu savunuyorlar. Evet; belki de göstermeliktir, o zaman biz halklar olarak bunun arkasında öyle bir duralım ki göstermelik olanı gerçeğe çevirelim! Bizler bunu istiyoruz, bizim buna ihtiyacımız var! Şu an bir yola çıkış var ve ben de bunun arkasındayım."

'TOPLUMSAL BARIŞ BİRİLERİNİN GETİRMESİ İLE ELDE EDİLEMEZ'

Reis Çelik, "Barış nasıl sağlanacaktır sizce eğer sağlanabilirse bir gün Türkiye’de" sorusuna ise şöyle yanıt verdi:

"Toplumsal barış, birilerinin getirmesi ile elde edilemez. Toplumsal barış ancak o toplumda yaşayan insanların bizzat ve isteyerek katılımı ile gerçekleşir. Bu toplumun tamamı o barış masasına oturup bir ekmeği paylaşıp birbirine verdiği zaman barış gelecektir. Önce toplumun istemesi lazım o barışı. Ve o barış masasına oturan herkesin bu konuda kararlı olması gerekir; barış masasından elini kaldıran bu toplumun geleceğine kurşun sıkmış demektir ve bana göre vatan hainidir!"

Reis Çelik'in insanhaber.com'daki röportajının tamamını okumak için lütfen tıklayınız.