Röportaj: Giray Poyraz

Azerbaycanlı ve dünyaca ünlü biyoenerji, parapsikoloji uzmanı Hasan Hasratlı geçtiğimiz günlerde Türkiye’yi ziyareti etti. 

Parapsikoloji alanında birçok ödülü de bulunan başarılı parapsikoloji uzmanı Hasratlı ile keyifli bir sohbet ettik. Gazeteler ve televizyon programlarında sık gündeme gelen Hasratlı, hikayesini ve başarılarını şöyle anlatıyor:

Kısaca kendinizden bahseder misiniz?

Azerbaycan’da doğdum, orada büyüdüm. Yükseköğretimimi, Bakü Üniversitesinde ilk dereceli öğrenciler arasında tamamlayarak mezun oldum. Ardından ikinci üniversitemi, Ukrayna Kiev devlet üniversitesinde okudum ve maliye hukuku bölümünden mezun oldum. Tabii üniversite yıllarımda aynı zamanda parapsikoloji, psikoloji kurslarına gidip uluslararası diplomalar aldım. Aynı dönem dünya medyum yarışmasına katıldım, orada 300 kadın arasından 6 en güçlü kadın seçilecekti ama erkek olarak beni seçtiler birinci olarak. Ama sonrasında orada kalıp çalışmam gerektiği için yarışmadan ayrıldım, kabul etmedim.

“8 yaşında başladım…”

8 yaşımdan beri kendimde farklı hislerdeydim, bunu biliyordum. Çünkü anne tarafından da benim hissettiğim gibi hislere, enerjiye sahip olanlar var.  Dünyada 13 farklı ülkede bununla ilgili çalışmalarım oldu. Her zaman başarılı oldum.

“Biyoenerji her canlıda olan bir enerji…”

Hasratlı, biyoenerjinin her canlının etrafında olduğunu söylüyor ve bu enerjinin kontrol edilmesi gerektiğini ifade ederek şunları söylüyor: “Hastalıklarda, düşüncelerde bu enerjiyi iyi kullanıp yönlendirebilirsiniz. Ama bu enerjiyi kötüye kullananlar da var. Zaten insanda 3 farklı enerji türü bulunuyor ve bu enerjiye göre yaşıyor.”

“Türkiye’de insanları büyü, muska yalanlarıyla kandırıyorlar”

Dünyaca ünlü parapsikoloji ve biyoenerji uzmanı Hasan Hasratlı, Türkiye’de insanların “büyü, muska” gibi olaylarla çok ilgilendiğini ve bu işlerle uğraştığını iddia eden kişilere inanmaması gerektiğini belirterek şunları söylüyor: “Artık eskisi gibi değil. İnternette veya sosyal medyada büyü, muska, fal gibi işlerle uğraştığını iddia edip insanların duygularıyla, inançlarıyla dalga geçen dolandırıcılar var. İnsanlar bu kişilere itibar etmesin. Özellikle bu işi din adı altında yapan dolandırıcılar var, o kişilerden kesinlikle uzak durun.”

“Türkiye’de ilk 6 ay çok zor geçecek”

Hasratlı’nın, geçmiş yıllarda katıldığı bir televizyon programında gelecek ile ilgili tahminleri çok dikkat çekmiş ve ardından bu tahminlerin gerçekleşmesiyle birlikte haber sitelerinde, televizyon kanallarında tekrar gündeme gelmişti. Hasan Hasratlı, 2020 yılıyla ilgili görüşlerini ise ilk kez kendisiyle yaptığımız sohbetimizde açıkladı ve şu uyarılarda bulundu:

“Geçmiş yıllarda gelecekle ilgili hissettiğim olayların birçoğu doğru çıktı. Hatta birçok kez haber siteleri ve televizyonlarda da gündeme geldim. “2020 yılında neler olacak? Ne hissediyorsunuz?” diye soracak olursanız, 2020 yılında ilk 6 ayın çok zor geçeceği düşüncesindeyim. Bu yıl çok fazla depremler, doğal afetler, çatışmalar, uluslararası sorunlar yaşanacak. Çünkü, 2020 yılı her şeyin yeniden başlanacağı bir yıl olacağı için aynı şekilde bu yıl Türkiye’de de doğal afetler, depremler olabilir. Ayrıca Türkiye ekonomisi bu yıl çökebilir ve İstanbul boğazı için yapılması düşünülen proje yüzünden Türkiye’yi zor günler bekliyor olabilir. Tek başına alınacak kararlar kendisine ve çevresine zarar verecektir. Bu yıl insanlar daha dikkatli olmalı ve tek başına hareket etmemeli. Çünkü 2020 yılı, doğru insanların bir araya gelip güzel işler başarabileceği bir yıl olacak.”