"Romeo ve Juliet"in 1968 uyarlamasında başrolü paylaşan oyuncular Olivia Hussey ve Leonard Whiting, Amerikalı film yapım ve dağıtım şirketi Paramount'a çocuk istismarı davası açtı.

Oyuncular Paramount'ı, Franco Zeffirelli'nin yönettiği filmdeki çıplak sahnede cinsel istismarla suçladı. Filmin çekildiği dönemde Hussey 15, Whiting ise 16 yaşındaydı.

Oyuncular, yönetmen Zeffirelli'nin onlara yatak odası sahnesinde çıplaklık olmayacaklarını ve ten rengi kıyafetler giyeceklerini söylediğini ancak daha sonra çıplak oynamaları için ısrarcı olduğunu iddia etti. Hussey ve Whiting, 2019 yılında hayatını kaybeden yönetmenin "çıplak oynamadıkları durumda filmin başarısız olacağını" söylediğini öne sürdü.

Oyuncular şikayetlerinde, o zamandan bu yana geçen yıllarda “zihinsel ıstırap ve duygusal sıkıntı” çektiklerini ve iş fırsatlarını kaybettiklerini dile getirdi. İkili zararlarının ise 500 milyon dolardan fazla olduğunu iddia etti.

NTV'nin haberine göre, Hussey ve Whiting'in mejaneri Tony Marinozzi, çocuk yaştaki aktörlere filmin çekildiği dönemde farklı vaat verilip bambaşka bir çekim gerçekleştirildiğini söyledi ve “Franco’ya güvendiler. Franco onları arkadaşıydı. Başa şansları yoktu. O zaman #MeToo da yoktu” ifadelerini kullandı.

Oyuncuların avukatı Solomon Gresen ise “60’lı yıllarda onlara ne yapıldığını anlayamayacak kadar genç ve savunmasız çocuklardı. Birdenbire hiç ummadıkları bir düzeyde ünlü oldular ve üstelik nasıl baş edeceklerini bilemedikleri bir şekilde istismar edildiler" dedi.