Rojava’da, Serekaniye’nin batısındaki Tıl Xenzir köyü ve güneyindeki Til Temir ilçesinde IŞİD’le YPG güçleri arasında şiddetli çatışmalar yaşandığı bildirildi.

Til Xenzir’de IŞİD’e ait bir panzerin imha edilirkeni Til Temir’de ise 22 IŞİD üyesinin öldürüldüğü ifade edildi. Rojava’nın birçok noktasında IŞİD’le Halk Savunma Birlikleri (YPG) güçleri arasında çatışmalar devam ediyor.

IŞİD üyeleri sabaha karşı saat 03.00’da Serekaniye’nin bastısındaki Til Xenzir köyüne saldırdı. YPG’nin karşılık vermesiyle başlayan çatışmalar aralıksız devam ettiği bildirildi.

Hawar Haber Ajansı’nda yer alan habere göre, YPG savaşçıları Serekaniye’nin batısındaki Til Xenzir köyünde IŞİD’e ait bir panzeri imha etti.

Yaşanan çatışmalarda 12 IŞİD üyesinin öldürüldüğü bildirilirken, üzerinde Doçka silahının bulunduğu iki araç ve üç motosikletin de imha edildiği belirtildi.

Til Temir’in doğusunda bulunan Menacir köyünde ise YPG/YPJ güçleri IŞİD’e ait bir buldozeri imha etti. Bölgede çatışmalar yer yer sürüyor.

Kobani de bulunan YPG/YPJ savaşçıları Kobani kırsalını IŞİD’den temizle hamlesi çerçevesinde operasyon başlatıldı. Operasyon çerçevesinde 32 IŞİD üyesi öldürülürken 4 köy IŞİD’den temizlendi.