Rojava Kantonları Genel Koordinasyonu, Türkiye’yi IŞİD’e destek vermekle suçlayarak, Türkiye'ye ‘IŞİD’e verdiği desteği sonlandırma’ çağrısı yaptı.

Türkiye'nin tutumunun kınandığı açıklamada, demokratik güçler, insan hakları örgütleri ve Birleşmiş Milletler’e de Rojava'ya destek çağrısında bulunuldu.

Fırat Haber Ajansı'nda yer alan habere göre; Rojava Kantonları (Cizir,Efrin, Kobani) Genel Koordinasyonu’nun konuya dair yaptığı yazılı açıklama şöyle:

“Kendisini Osmanlı kuşağının mirasçısı olarak gören Türkiye’nin düşmanca uygulamaları her geçen gün artarak devam ediyor. Türk devleti, siviller üzerinde yarattığı korku ve katliamlarla uluslararası insan hakları anlaşmalarını ayaklar altına alıyor, insanlık direnişi sembolü olan halkımıza karşı terör uygulamalarını sürdürüyor ve DAIŞ (IŞİD) çetelerini destek sunuyor.

“Türk devletinin DAIŞ çetelerine verdiği desteği sonlandırmasını istiyoruz. Demokratik güçlere, insan hakları örgütlerine ve BM’ye Rojava halklarına ve savunma güçlerine destek çağrısında bulunuyoruz.”