Rock'n'roll müziğin ünlenmesinde öncü rol oynayan müzisyen Jerry Lee Lewis, 87 yaşında hayatını kaybetti. 

Lewis'in temsilcisi, ünlü müzisyenin ABD'nin Mississippi eyaletinin DeSoto bölgesinde bulunan evinde "doğal nedenlerle" öldüğünü bildirdi.

Yapılan açıklamada, "Memphis'in güneyindeki evinde hayatını kaybettiğinde 7. eşi Judith yanındaydı. Son günlerinde Lewis ona, 'Bundan sonra olacaklara hazır olduğunu ve korkmadığını' söylemişti" denildi. 

Lewis'in aralarında 'Great Ball of Fire' da bulunan parçalarındaki enerjik performansı, rock'n'roll'un 1950'lerde ABD'de ana akımlaşmasında çok önemli rol oynadı. 1935'te Louisiana'da yoksul bir çiftçi ailenin çocuğu olarak doğan Lewis'e ilk piyanosunu almak için ebeveynleri evlerini ipotek ettirmişti. Enstrumanı öğrenirken dini eğitim veren bir okula giden Lewis, Tanrı ile ilgili bir şarkının 'boogie-woogie' versiyonunu çaldığı için atılmıştı. 

Okula dönmeyen Lewis, henüz 14 yaşında ilk konserini bir oto galeri açılışında verdi. Sahnedeki enerjisi ile giderek daha fazla dikkat çeken Lewis, kısa süre sonra stüdyo kayıtlarına başladı. 1956'da Elvis Presley, Johnny Cash ve Carl Perkins ile stüdyoya girdi. Dörtlü, 'Million Dollar Quartet'i oluşturdular. 

1957'de 'Whole Lotta Shakin’ Goin’ On' şarkısı Lewis'i daha büyük kitlelerle tanıştırdı. Bundan sonra yaptığı hit parçalar, sık sık ABD listelerinin tepesinde yer aldı. 1958 yılında 13 yaşındaki kuzeniyle evli olduğu ortaya çıkınca kariyeri büyük bir darbe aldı. Turneleri iptal edildi, radyolar onu kara listeye aldı. 

1984'te ilaç kullanımı nedeniyle midesinin üçte biri alındı.

Kariyeri boyunca 40'tan fazla stüdyo albümü bulunan Lewis'i ölümünün ardından birçok kişi sosyal medya üzerinden andı. Elton John, "Jerry Lee Lewis olmasa bugün olduğum kişi olmazdım" yazdı. The Beatles'ın üyelerinden Ringo Starr da "Tanrı Jerry Lee Lewis'i kutlasın" ifadelerini kullandı.

Kaynak: T24