Antalya'nın Kaş ilçesinde imamlık yapan Ahmet Muhsin Tüzer ve arkadaşları tarafından kurulan "Firock" grubu, ilk konserlerini Kaş Limanı içinde verdi.

Kaş'ın Pınarbaşı Köyü Camisi'nde imamlık görevi yapan Tüzer, Erkin Koray'ın eski gitaristlerinden, aynı zamanda Kramp Grubu'nun kurucularından Doğan Sakin ve baterist İdris Tübcil ile mayıs ayında "FiRock" isimli rock grubu kurmuştu.

Aslen Kaş nüfusuna kayıtlı ve babası da emekli din görevlisi olan Tüzer, ilk konserlerini "ait olduğum topraklar" dediği, doğup büyüdüğü Kaş ilçesinde vermiş olmaktan dolayı çok mutlu ve gurulu olduğunu söyledi.

Rock ve tasavvuf müziklerini birleştirerek farklı eserlere imza attıklarını ifade eden Tüzer, konser öncesi görev yaptığı camide ezan okuyarak vakit namazını da kıldırdı.

Ardından konserin düzenleneceği Liman içine gelen Tüzer ve "FiRock" grubu üyeleri, son hazırlıklarını yaptılar.

Konser öncesi çok heyecanlı olduğunu belirten Tüzer, ilk konserin hayırlara vesile olması temennisinde bulundu.

Konserine "Aşk" eseriyle başlayan Tüzer, sırasıyla "Ey sevgili", "Değişim Zamanı", "Hak ondadır", "Her Nefeste", "Bir dünya arıyoruz", "Mevlaya gel", "Ey dost" ve "Tek başına" isimli eserlerini seslendirdi.

Konser sonunda dinleyiciler tarafından ayakta alkışlanan rockçı imam ve "FiRock" grubuna, çocuklar da yoğun ilgi gösterdi.

Tüzer, ilk konserleri olmasına rağmen güzel geçtiğini söyledi.

Eserleri farklı bir atmosfer, farklı bir ruh haliyle seslendirdiklerini ifade eden Tüzer, "Konserimiz genel anlamda başarılı oldu. Halkla bütünleştik. Konserimizi dinleyen çok güzide bir topluluk vardı. Bundan sonraki konserlerimizin çok daha başarılı olacağını ümit ediyorum. Allahüteala yardımcımız olsun" dedi.

Tüzer, ilk albümlerini ekim ayı içinde piyasaya çıkartmayı planladıklarını, albüm çıktıktan sonra yurt içi ve dışında konserler vermeyi hedeflediklerini bildirdi. (CNNTÜRK)