'Rockçı İmam' olarak tanınan ve ABD'deki bir müzik grubundan aldığı davet üzerine New York'a gelen, Antalya'nın Kaş ilçesine bağlı Pınarbaşı Köyü Camii İmamı Ahmet Muhsin Tüzer, New York'ta verdiği konserde beğenildi.

New York'ta Issue Project Room'da düzenlenen 'Ultima Festival New York'un açılışında, besteci Catherine Christer Hennix'in kurduğu 'The Chora(s)san Time-Court Mirage' grubunda solistlik yapan Tüzer, üflemeli çalgıların yer aldığı drone müziği eşliğinde ezan, sela ve sureler okudu.

Hennix ve Amirtha Kidambi'nin vokalisti olarak sahneye çıkan Tüzer'e, orkestrada Amir ElSaffar, Robin Hayward, Paul Schwingenschlögl, Hilary Jeffery, Elena Margarita Kakaliagou, Stefan Tiedje'nin eşlik etti.

Konserden sonra DHA'ya kısa bir açıklama yapan Catherine Christer Hennix, "'İnanılmaz bir performans oldu, bize eşlik etmeyi kabul ettiği için İmam'a çok müteşekkirim. Bu akşam grubumuz için çok özeldi. Konserden olağanüstü mutluluk duydum, ilgi de çok yoğundu" diye konuştu. 'Rokçu İmam' olarak tanınan Antalya'nın Kaş İlçesi'ne bağlı Pınarbaşı Köyü Camii İmamı Ahmet Muhsin Tüzer de açıklamasında, New York'ta verdiği konserin yaşamındaki en büyük lütuflardan biri olduğunu söyledi.

Tüzer, şöyle dedi:

"Bugüne kadar hep insanlara camilerde, kendi mekanlarımızda, kandillerde sadece Müslümanlar'a hitap ettim. Ama ilk defa Amerika gibi bir ülkede, kendi değerlerimizi, kendi Kur'an'ımızı, ezanımızı, selamızı bu konser vesilesiyle burada bulunan seçkin topluluğa söyledik. Gerçekten ben bunu ancak Allah'ın bahşetmiş olduğu bir lütuf olarak değerlendiriyorum. Christer Hennix'in eserlerini kendi değerlerimizle süslemeye çalıştım."

İmam olarak seçkin bir grupta rol almanın kendisine mutluluk verdiğini belirten Tüzer, "Bu vesileyle kendi değerlerimizi buradaki seçkin Amerikalılarla paylaşmak beni manevi anlamda çok mutlu etti. Bu herkese nasip olmayan, çok büyük bir lütuf. Hislerim çok yoğun diyebilirim" diye konuştu.

'Rockçı İmam' Ahmet Tüzer, New York'ta verdiği konserin bir başlangıç olduğunu, bunun etkisi ve yankısıyla daha nice konserler icra edeceklerini söyledi. Tüzer, Hennix'n bundan sonraki konserleri için de kendisini düşündüğünü ve bırakmak istemediğini ekledi. (Posta)