Yerel seçim çalışmaları için Şırnak’ta bulunan Halkların Demokratik Partisi (HDP) İstanbul Milletvekili Ahmet Şık, savaş uçaklarıyla bombardıman sonucu 34 kişinin hayatını kaybettiği Uludere’ye bağlı Roboski köyünü ziyaret etti.

Şık ve Şırnak Milletvekili Hüseyin Kaçmaz’ın da aralarında bulunduğu çok sayıda partili katıldı.

Şık ve beraberindekiler Roboskili aileler tarafından 34 kişinin cansız bedeninin bulunduğu mezarlık önünde karşılandı.

34 kişinin fotoğraflarının bulunduğu posterin de açıldığı karşılama sonrası Robokililer adına Veli Encu açıklama yaptı.

ROBOSKİLİLER: ADALETSİZLİĞE İSYAN EDİYORUZ

“Tam 7 yıl 2 bin 631 gün önce 2011 yılının 28 Aralık gecesi bu mezarlarda yatanların her birisinin farklı bir hikayesi vardı. Ama o gece hepsinin hikayesi birleşti” diyerek konuşmasına başlayan Encu, “O gece gökten yağan bombalarla hepsinin hikayesi aynı oldu. Katledilmek” dedi.

Adalet taleplerinin karşılanmamasına tepki gösteren Encu, “Biz geride kalanlara ise bu mezarlar kaldı, bitmeyen bir acı, hala devam eden bir yas kaldı ve yüreğimizi ciğerimizi yatırdığımız bu sessiz mezarlar…” diye konuştu.

Roboski’nin halen kanadığına dikkat çeken Encu, sessiz mezarların başında adaletsizliğe karşı isyan etiklerini ifade etti.

Adalet arayışları boyunca karşılaştıkları baskılara değinen Encu, şöyle devam etti:

“Bugün, bu dava adaletsizliğin çıkmaz sokağına sürüklenmiş olsa da bizler acılı Roboskili aileler olarak mücadelemizle kararlı duruşumuzla bu adaleti bugün burada durduğumuz yerden yükseleceğine inancımız hala tamdır.”

Daha sonra konuşan milletvekili Hüseyin Kaçmaz da, Roboskilileri yalnız bırakmamaya yemin ettiklerini dile getirdi. Kaçmaz, katliamın hesabını soracaklarını sözünü yineledi.

ŞIK: DEVLET KATİLLER ŞEBEKESİ

Ardından söz alan Şık ise, devlete “katil” dediği için yargılandığını hatırlatarak, kendisine kızanlara “yan yana duran mezarları ziyaret etmelerini istiyorum” çağrısında bulundu.

“Devletin seri cinayet işleyen bir katiller şebekesi olduğunun kanıtı buradaki mezarlardır” diyen Şık, bu ülkede katillerin, kendilerine emri verenlerin iktidarda olmalarına güvendiğine dikkat çekti. Şık, hukuk önünde katliamı yapanlardan hesap soracaklarını belirtti.

Açıklama, alkışlarla son buldu.

Şık ve beraberindekiler daha sonra ailelerle bir süre sohbet etti.

Kaynak: Mezopotamya Ajansı