Roboski’de dün halka saldıran asker sabah saatlerinde köyden geçerken bir kez daha rastgele ateş açtı. 4 katır katledilirken, ev ve arabalara mermiler isabet etti.

Şırnak’ın Uludere ilçesine bağlı Roboski’de askeri sevkiyata tepki gösteren halka askerlerin tekbir getirerek gerçek silahlarla ve gaz bombalarıyla saldırmasının ardından bir saldırı da sabah saatlerinde gerçekleşti. DİHA’nın haberine göre, sınır bölgesinden dönen askeri birlik, köy içinden geçerken köye yeniden ateş açtı.

Açılan ateş sonucu köy içinde bulunan 4 katır katledilirken, çok sayıda ev ve araca da mermiler isabet etti. Askerlerin köyden ayrılmasıyla saldırı sonra erdi ancak saldırıyla ilgili bir inceleme başlatılmadı.

Saldırıyı “TSK Roboski’ye şafak operasyonu düzenledi” diyerek duyuran HDP Milletvekili Ferhat Encü ise Twitter hesabından şu yorumları yaptı:

“Roboski güne askeri operasyonla uyandı. Tekbir sesleri ile saldırıp, 5 katırı katletti, evleri, araçları taradı. Roboskî’de dün ve bu sabahki vahşeti görmezden gelemezsiniz. Devlet Roboskî’ye savaş ilan etmiştir. Bu açık bir katliam girişidir. Katırların, araçların ve evlerin taranması kabul edilir bir durum değildir.

Bizim artık Roboskî’de can güvenliğimiz kalmadı. İnsanlar ölümle burun buruna. İnsanlar uykuda iken evler taranıyor, katırlar katlediliyor, araçlar taranıyor. Bu olaylar Türkiye’nin başka bir yerinde olsaydı şuan herkes ayakta olurdu fakat Roboskî için rutinleşmiş, kabullenmiş bir durum.

Bu kabullenmenin daha acı olaylara neden olacağı herkes tarafından görünmeli. Roboskî yeni katliama ve ölümlere gebe. Bizler barışı huzuru isteyen ve savunanlarız. Aksi takdirde askerlerin bırakın bu hadsizliği yapmalarını 1 km. Roboskî’ye yaklaşamazlardı.”

ÇOCUKLAR GÖZALTINDA

Asker saldırısı sırasında dışarıda bulunan Nihat Encü ise rastgele ateş edilmesi sırasında askerin kahkahalar attığını söyledi.

Öte yandan Roboski’de dünkü saldırıda gözaltına alınan 13 yaşındaki Sait Encü, 13 yaşındaki Yusuf Encü ve 14 yaşındaki Sami Encü adlı çocukların gece boyunca Ortasu Jandarma Tabur Komutanlığı’nda tutulduğu, sabah saatlerinde önce Uludere Devlet Hastanesi’ne, oradan da Uludere Jandarma İlçe Jandarma Komutanlığı’na götürüldüğü öğrenildi.

Çocukların bugün mahkemeye çıkarılması bekleniyor.