Şırnak’ın Uludere ilçesindeki Gülyazı Alay Komutanlığı'ndan Roboski Katliamı'nın gerçekleştirildiği ve Federal Kürdistan Bölgesi ile sınır olan bölgenin havan topları ile bombalandığı belirtildi. Sınır ticareti yapılan bölgede, yurttaşların olduğu ve Vedat Encü'nün yaşamını yitirdiği belirtildi. Bombalamada 5 kişi de yaralandı.

Öte yandan HDP Şırnak Milletvekili Ferhat Encü, sosyal medya paylaşımında, "Roboski'de sınır ticaretine gidenlerin bombalandığı, ölü ve yaralıların olduğu bilgisi geldi. Bütün Roboski halkı, şu anda sınıra doğru yürüyor" ifadelerini kullandı. 

Ayrıca Encü, son paylaşımında "1 kişinin yaşamını yitirdiğini, 5 kişinin de yaralı olduğunu" olduğu bilgisini geçti. HDP'li Encü, ölen kişinin isminin Vedat Encü olduğunu belirtti.

Roboski Katliamı'nda yaralı kurtulan Davut Encü'nün kardeşi Vedat Encü ağabeyinin yaralandığı yerde öldürülmüş oldu.


Bölgede bulunan Demokrat Haber yazarı Yannis Vasilis Yaylalı, halkın sınırda öldürülen Vedat Encü'nün evi önünde toplandığını aktardı.

Yaylalı, Roboskililer'in kendi imkanları ile ölü ve yaralıları taşıdığını belitirken yaralılar Uludere Devlet Hastanesi'ne götürülüyor olduğunu aktardı.