İngiliz gazetesi Independent'ın deneyimli Orta Doğu muhabiri Robert Fisk, bugünkü yazısında gazetecilerin IŞİD'le ilgili nasıl bir habercilik yapmaları gerektiğine dair görüşlerini aktardı.

BBC Türkçe'nin aktardığı habere göre Fisk, analizinde, IŞİD'in katliamlarıyla dikkat çektiğini, haberlerin de buna odaklandığını ancak gazeteciler için asıl olanın "hikâyenin diğer tarafına bakmak olduğunu" belirtti.

"IŞİD gazetecileri barbarlığıyla kör ediyor ama objektif bir şekilde haber vermeye devam etmeliyiz" diye yazan Fisk kendi bakış açısından gazetecilerin yapması gerekeni şöyle formüle etti: "Göz atmamız gereken IŞİD liderliğinin konuşmadığı şeylerdir."

Fisk bu bağlamda gazetecilerin sorması gereken birçok soru sıraladı. Fisk'in sorularından bazıları şöyle:

"TÜRKİYE, NEDEN IŞİD'DEN ÇOK PKK'YE SALDIRIYOR?"

"IŞİD İsrail'e neden hiç saldırmıyor? İsrail'in Suriye'deki hava saldırıları neden hiçbir zaman IŞİD'i hedef almıyor da hep Suriye yönetimini ve Suriye yanlısı İran güçlerini hedef alıyor? Neden Türkiye'nin PKK'ye yönelik hava saldırıları IŞİD'e yönelik hava saldırılarından çok daha fazla? Türk mühendisler, Suriyeli mühendislerin iddia ettiği gibi IŞİD kontrolündeki petrol kuyularını işletiyor mu?"