Rize Emniyet Müdürlüğü’nde silahlı saldırı yaşandı. İl Emniyet Müdürü Altuğ Verdi’nin makam odasındaki saldırıda 3 kişinin yaralandığı belirtildi. Ağır yaralanan Verdi, hayatını kaybetti, 2 polis de yaralandı.

Rize Emniyet Müdürlüğü Altuğ Verdi’yle görüşen bir trafik polisi, daha sonra Altuğ’un makamına dönerek ateş açtı. Saldırıda Verdi, Personel Şube Müdürü Ercan Polat ve 1 polis memuru yaralandı.

Konuyla ilgili bir açıklama yapan İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, “Şu an hastanedeler. İnşallah doktorlarımız kurtarmak için çaba gösteriyor. Olayla ilgili derin ayrıntıyı arkadaşlar ifade edecekler. Bakan yardımcımız ve emniyet müdürümüz Rize’ye hareket ediyor” diye konuştu.

Ağır yaralı olarak hastaneye kaldırılan Altuğ Verdi, tüm müdahalelere karşın kurtarılamadı.

ÇEBER: GÖRÜŞMEDEN SONRA SİLAHLI ALIP ANİ ŞEKİLDE MAKAMA GİRMİŞ

Konuyla ilgili açıklama yapan Rize Valisi Kemal Çeber, “Çok sevilen, çok başarılı hepimiz kardeşi, dostu Altuğ müdürümüz şehit olmuştur. 2 arkadaşımız yaralıdır. Biri Personel Şube Müdürümüz biri de Altuğ müdürümüzün koruması” dedi.

Saldırıyı gerçekleştirenin trafik polisi olduğunu söyleyen Kaçar, “Olayı gerçekleştiren de maalesef Derepazarı ilçemizde görevli trafik polisi arkadaşımız. Bugün emniyetin görüş günü, Altuğ müdürümüz arkadaşlarla görüşüyor, o arkadaşla da görüşüyor. Görüşmeden sonra dışarıya çıkıyor, silahı aldıktan sonra ani şekilde makama geri dönüyor ve hiçbir şey demeden Altuğ müdürümüz ve personel şube müdürümüzü, sonra içeriye müdahale için giren koruma arkadaşımızı yaralıyor” diye konuştu.

Olayın gerekçesinin tayin olduğu iddiası sorulan Kaçar, “İlk gelen söylenen burada üniversite kazanmış, il merkezine gelmek istemiş. Sanıyorum buraya uygun görülmemiş, konuyu görüşmeye gelmiş, muhtemelen istediği sonucu alamadı. Ben ona da polis memuru diyemiyorum, o hainle ilgili de bir şeyler sorduk. Bu sıkıntısının dışında sessiz, sakin, kendi halinde olarak bilenen birisi. Ama bunun cezasını çekecek” dedi.

ALTUĞ VERDİ KİMDİR? 

1989 yılında Polis Koleji’ni bitiren Verdi, 1993 yılında Polis Akademisi’nden mezun oldu.

Verdi, sırasıyla İstihbarat Daire Başkanlığı, Kudüs Başkonsolosluğu, Şırnak Emniyet Müdürlüğü, Adana Emniyet Müdürlüğü, Birleşmiş Milletler Kosova Barış Gücü, Birleşmiş Milletler Haiti Barış Gücü, Mersin Emniyet Müdürlüğü, İstanbul Emniyet Müdürlüğü ve Başbakanlık Koruma Dairesi Başkanlığı’nda değişik rütbelerde görev yaptı.

Verdi, Recep Tayyip Erdoğan’ın İstanbul Kısıklı’daki özel konutunun da emniyet amirliği görevinde bulunmuştu.

28 Aralık 2016’da 1’inci Sınıf Emniyet Müdürlüğüne terfi eden Verdi, 19 Ağustos 2017’de Rize Emniyet Müdürü olarak atandı.