Dünyanın en büyük haber ajanslarından Reuters, Zaman Gazetesi'ne yapılan polis operasyonunu 'ACİL' başlığıyla 'son dakika' olarak duyurdu.

Reuters, "Türk polisi, ABD'de yaşayan vaiz Fethullah Gülen'e yakın olan bir televizyon kanalı ve gazeteye baskın düzenleyerek, bazı kişileri gözaltına aldı. Operasyon, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın iki gün önce Gülen destekçilerine karşı yeni bir kampanyanın sinyalini vermesinin ardından geldi" ifadesini kullanıdı.

Haberde, polis ekiplerinin bu Sabah Zaman Gazetesi'ne baskın düzenlediği belirtilerek, Zaman Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Ekrem Dumanlı'nın Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın 2 gün önce söz konusu operasyona işaret ettiğine dikkat çekildi.

17-25 ARALIK VURGUSU

Reuters, hadisenin 3 bakanın istifasıyla sonuçlanan 17-25 Aralık yolsuzluk operasyonlarının yıldönümüne denk geldiğine de vurgu yaptı.

Ekrem Dumanlı'nın ‘bu sabah canlı yayında korkusuz bir şekilde polis ekiplerine kendisini tutuklama çağrısı yaptığı’, bu sırada Zaman Gazetesi'ne gelenlerin "Özgür basın susturulamaz" diye slogan attığı ifadeleri haberde yer aldı.

Reuters, Samanyolu Televizyonu Yayın Grubu Başkanı Hidayet Karaca'nın gözaltına alındığı yönündeki haberlere de yer verdi.

Kaynak: Haberler.com