Reuters haber ajansı, Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan ile ABD Başkanı Joe Biden'ın dün Brüksel'de yaptığı ikili görüşmede 'herhangi bir ilerlemenin açıklanmadığını' yazdı. Haberde, iki müttefik olarak Türkiye ile ABD'nin Rus yapımı silahlar, Suriye, Libya ve bazı başka konularda anlaşmazlık yaşadığını ancak dünkü görüşmeden sonra 'ilişkiler konusunda önemli bir ilerlemenin ilan edilmediği' belirtildi.

Reuters, iki liderin de görüşmeyi olumlu, yapıcı ve samimi gibi sıfatlarla nitelemesine rağmen ayrıntı vermediklerine dikkat çekti. Ajans, "Kamuoyu önündeki iyimser tona rağmen, ikisi de ilişkileri tam olarak nasıl onaracakları konusunda herhangi bir ayrıntı vermedi veya iki NATO müttefiki arasındaki gerilimlerin yumuşatılması için hangi adımların atılacağını açıklamadı" ifadelerini kullandı.

 Reuters, NATO Liderler Zirvesi'nin ana oturumu öncesinde Biden ve Erdoğan'ın sohbet ettiğine dikkat çekse de, ikili görüşmenin gazetecilere görüntü verilen kısmında 'iki lider ve üst düzey yardımcılarının masanın iki tarafında çoğunlukla sessizce oturduğunu' ve odaya kısa süreliğine davet edilen gazetecilerin sorduğu soruları gözardı ettiklerini yazdı.