Reuters haber ajansı, Brüksel'de NATO Liderler Zirvesi kapsamında bugün düzenlenecek olan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan-ABD Başkanı Joe Biden görüşmesini yazdı. Biden ile Erdoğan'ın, Ankara'nın Rus yapımı S-400 hava sistemlerini alma kararı başta olmak üzere 'sorunlu ikili ilişkileri ele alacağı' belirtildi. "Biden-Erdoğan görüşmesinden önemli bir ilerleme beklenmiyor" başlıklı analizde, "NATO'yu bölen anlaşmazlıkların çözüme bağlanacağına dair çok az umut var" denildi.

'BIDEN'A SOĞUK DAVRANIYOR'

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın, selefi Donald Trump'a kıyasla Ermeni Soykırımı'nı tanıma kararı alan Biden'a 'daha soğuk davrandığı' kaydedildi. Beyaz Saray Güvenlik Danışmanı Jake Sullivan'ın ifadelerine yer verilen yazıda, iki liderin görüşmesinde 'insan haklarıyla ilgili konular da dahil olmak üzere, ikili ilişkilerdeki zorlukların konuşulacağı' aktarıldı.

'TÜRKİYE'NİN MERKEZİ ROLÜNÜ SERGİLEMEYİ UMUYOR'

Erdoğan'ın, ABD ile NATO müttefiklerinin Afganistan'dan çekilmesi konusunda 'Türkiye'nin merkezi rolünü sergilemeyi umduğu' belirtildi. Reuters'a konuşan Teneo danışmanlık şirketi çalışanı, her iki tarafın da 'pragmatik bir tutum sergileyeceğini' ve Erdoğan'ın görüşmeden 'anlamlı bir pay elde edemeyeceğini' söyledi.