Ukrayna'nın doğusundaki Rusya yanlısı ayrılıkçı Donetsk bölgesinde patlama sesleri duyuldu.

Reuters'ın görgü tanıklarına dayandırdığı haberinde, sabah saatlerinde çok sayıda patlama sesi geldiği aktarıldı. Patlamaların kaynağı netlik kazanmazken, tek taraflı bağımsızlığını ilan eden Donetsk Halk Cumhuriyeti veya Kiev yönetimi henüz bir açıklama yapmadı.

DONETSK VE LUHANSK'DA SEFERBERLİK İLAN EDİLDİ

Donetsk Halk Cumhuriyeti’nde tam seferberlik ilan edildi. Ukrayna hükümet güçlerinin saldırıya geçeceği beklentisi nedeniyle sivillerin dünden beri tahliye edildiği Donetsk Halk Cumhuriyeti’nin lideri Denis Puşilin, bölgede tam seferberlik ilan edilmesini içeren bir karar imzaladığını kaydetti. 

Sputnik'in aktardığına göre, Donetsk’in ardından Luhansk Halk Cumhuriyeti’nde de tam seferberlik ilan edildi. Luhansk Halk Cumhuriyeti lideri Leonid Paseçnik’in, genel seferberlik ilanını içeren bir kararname imzaladığı belirtildi. Kararname ile 18-50 yaşlarındaki erkeklerin Luhansk Halk Cumhuriyeti’nden ayrılmaları yasaklandı.

Dün akşam saatlerinde Donetsk Halk Cumhuriyeti lideri Puşilin, "Bugünden itibaren halkın Rusya Federasyonu'na kitlesel ve merkezi bir biçimde tahliyesi organize edilmiştir" diyerek bölgeden sivillerin tahliye edilmeye başladığını açıklamıştı.