Bugün Boğaziçi Üniversitesi’ne giden akademisyenler içeri alınmadı. Görevliler gerekçe olarak rektörlüğün güvenlik ve sağlık riskleri nedeniyle 5 Temmuz’a kadar kampüs girişlerini kısıtladığı yazıyı gösterdi. Bunun üzerine akademisyenler kapı önünde bekleyerek uygulamayı protesto etti.

Akademisyen Can Candan duruma tepki göstererek sosyal medya hesabından “17 yıldır hocası olduğum Boğaziçi Üniversitesi’ne ilk defa alınmıyorum. Kapıda tutanak tuttuk” ifadeleriyle paylaştı.

‘BU YETKİYİ KÖTÜYE KULLANMAKTIR’

Boğaziçi TV’ye konuşan Can Candan, rektörlüğün sunduğu gerekçenin gerçekçi olmadığını belirterek “Kampüsümüzde güvenlik sorunu olmadığı gibi sağlık sorunu da yoktur. Kısıtlamalar da kalktığı için kampüse giriş çıkışta kısıtlama olmaması gerekir. Üniversite bir kamu üniversitesidir ve herkese aittir” diye konuştu. Yapılanın keyfi bir uygulama olduğunu vurgulayan Candan, aynı zamanda çalışma haklarının da ihlal edildiğini söyledi. Öğrencilerle aralarında demir parmaklıklar olduğunu belirten Candan bunun kabul edilebilir olmadığını şu sözlerle ifade etti: “Üniversitemizde birlikte olamıyoruz. Bu kabul edilebilir bir şey değil. Bu bir yetki aşımı, yetkiyi kötüye kullanmaktır.”

Boğaziçi Üniversitesi’nde Melih Bulu’nun rektör olarak atanmasına karşı başlayan protestolar 6. ayına girdi. Dün çeşitli etkinlikler düzenleyen öğrencilerin çoğu geceyi kampüste geçirdi. Öğrenciler, akademisyenlerin kampüse alınmamasına karşı eylem kararı aldı.