İstihbarat uzmanları, Reina katliamında iki saldırganın olduğunu ileri sürdü. Ortaya çıkan görüntülerdeki pantolon detayı bu şüpheyi kuvvetlendirdi. Zeytinburnu’nda evden çıkan saldırgan ile Reina’daki saldırganın pantolonların farklı renkte olduğu görüldü.

Reina katliamında ikinci bir saldırgan olduğu şüphesi güçlendi. İstihbarat uzmanlarının verdiği bilgiye göre, kanlı saldırıyı iki IŞİD'li saldırganın gerçekleştirdiği iddia edildi.

Kırgız uyruklu olduğu belirlenen ve selfie videosu yayınlanan saldırganın ‘gözcü’ olduğu ileri sürüldü. Ancak katliamı yapan saldırganın yüzünü çok iyi gizlediği ve net bir görüntüsünün ele geçirilemediği öne sürüldü.

Saldırıyla ilgili şimdiye kadar ortaya çıkan görüntüler ise iki farklı saldırganın olabileceği şüphesini güçlendirdi. Reina’ya ateş ederek giren saldırganla Zeytinburnu’nda kaldığı evden çıkan saldırganın pantolonun rengi ve biçiminin farklı olması dikkat çekti.

Karar Gazetesi'nden Hilal Öztürk'ün haberine göre, saldırganın güvenlik kameralarına yansıyan görüntülerinde Zeytinburnu’nda kaldığı evden çıkarken tespit edilen görüntüsünde pantolununun açık renkli ve cepli olduğu dikkat çekiyor. Emniyet’in tek saldırgan olarak açıkladığı ve görüntüsünü paylaştığı saldırganın Reina’ya ateş ederek girerken görüntüsünde ise koyu renk ve dar kesim pantolonu olduğu görülüyor. Yine gece kulubü içindeki görüntülerde ise evden çıkış kayıtlarındaki gibi üzerinde açık renk ve cepli bir pantolon olduğu dikkat çekiyor.

DENİZ YOLUYLA KAÇTI İDDİASI

Saldırganın taksiye binerek kaçtığını gösteren ve Kuruçeşme’de mobese kamerasına takılan görüntüsünde ise üzerinde yine dar kesimli ve koyu renkli bir pantolon olduğu görülüyor.

Saldırganın içeride üzerini değiştirdiği iddia edilse de Zeytinburnu’ndaki evden çıkış görüntüsü ile Reina içindeki görüntü bire bir uyuşuyor. Reina girişindeki görüntü ile Zeytinburnu’ndan çıkış görüntülerindeki pantolan detayı bir saldırganın, daha önce içeri girdiği ihtimalini doğuruyor. Henüz eşgali teşhis edilemediği ileri sürülen asıl saldırganın deniz yoluyla kaçmış olabileceği, selfie videosu yayınlanan ve ‘gözcü’ olduğu ileri sürülen saldırganın da Reina’da ateş etmiş olabileği değerlendiriliyor.

SALDIRGAN TÜRKİYE'DE

Öte yandan Reina saldırısını gerçekleştirdiği belirtilen saldırganın, Taksim meydanında çektiği selfi videosunun da ilk olarak IŞİD'in 700 kişilik Telegram kanalından yayınlandığı belirlendi. Bu görüntülerin IŞİD tarafından bilinçli olarak hedef saptırmak amacıyla paylaşıldı.

IŞİD'in Reina içindeki ikinci saldırganın kimliğini gizlemek amaçlı yaptığı bu yanıltıcı video paylaşımının, polisin ikinci saldırganı da belirlemesi sonrası örgütün hesabından geri çekildiği öğrenildi. (Kaynak: Karar Gazetesi)