CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Sözcüsü Selin Sayek Böke, YSK’nın mühürsüz oy kararı ve resmi olmayan referandum sonuçlarına ilişkin açıklamalarda bulundu.

Böke, ”İlan edilen bu referandumun sonucunu tanımıyoruz” dedi ve ekledi, ”Bunun için demokratik tüm haklarımızı kullanacağımızdan şüpheniz olmasın. Her türlü deyince Meclis’ten çekilmek de çalışmaya devam etmek de buna girer”

‘REFERANDUM TEKRAR DELMELİDİR’

Canlı yayında konuşan Böke, ”Çalınmış olan milletin iradesidir. Hileyle alelacele yapılan balkon konuşmalarıyla algı operasyonu yönetilmektedir. İlan edilen bu referandumun sonucunu tanımıyoruz tanımayacağız da… Bu referandum tekrar edilmelidir. Biz olmayan bir anayasa varmış gibi davranmayacağız. Oldu bittilere boyun eğmeyeceğiz.”

‘HADDİNİ BİL DEMEK SUÇU KABUL ETMEKTİR’

CHP’li Böke, şöyle devam etti:

“Bunun için demokratik tüm haklarımızı kullanacağımızdan şüphemiz olmasın. Her türlü deyince Meclis’ten çekilmek de çalışmaya devam etmek de buna girer. Türkiye yıllardır seçim yapıyor. İlk defa bir seçimin meşruiyeti hem ulusal hem uluslararası düzeyde şaibeli hale geldi. Bunu Türkiye’ye yaşatmaya kimsenin hakkı yok. AGİT gözlemcileri Türkiye’nin davetiyle geldi. Siz bunlara ‘Haddini bil’ diye söylediğinizde suçu kabul ettiğiniz anlamına geliyor. Kimseye had bildirmeye değil Türkiye’de demokrasiyi yükseltmeye ihtiyacımız var.”

(Kaynak: Duvar)