Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan'ın damadı ve Enerji Bakanı Berat Albayrak'ın mailinin hacklendiği iddialarının ardından "RedHack üyesi olduğu" iddiasıyla 13 gün boyunca gözaltında tutulan Taşkın Yasak'tan iki gündür haber alınamıyor.

Diyarbakır'da yaşayan ve benzer gerekçelerle 2012 yılında 5 ay tutukluluk yaşayan Taşkın Yasak'tan 1 Aralık tarihinden bu yana haber alınamıyor.

Etha’nın haberine göre, Taşkın Yasak’ın eşi Burcu Yasak, Kocaköy'de maliye memuru olarak çalışan eşiyle 1 Aralık günü saat 14.30 civarlarında yaptığı telefon konuşmasında, kendisine dolmuşa bindiğini ve Kayapınar ilçesindeki Kantar Kavşağı'nda olduğunu söylediğini aktardı.

Eşinin eve gelmemesi üzerine emniyete gittiklerini belirten Yasak, MOBESE kayıtlarında eşinin Kantar Kavşağı'ndan minibüse bindiğinin göründüğünü aktardı.
 
Yol güzergahındaki diğer kamera kayıtlarına ulaşamadıklarını belirten Burcu Yasak, "Eşim eve iki dakika dahi geç kalsa beni arayıp, söyleyecek kadar hayatında düzenli birisidir. Kavşaktan arabaya bineceğini söyledi, ancak eve hiç gelmedi. Daha sonra merak edip aradım, ama telefonu kapalıydı" ifadelerini kullandı.
 
İki gündür tüm çabalarına rağmen eşi ile ilgili hiçbir ize rastlanılmadığını söyleyen Yasak, "Eşimin gündüz ortası şehir merkezinde kaçırabileceğine ihtimal vermiyorum. Zaten hiç kimseyle de bir husumeti yok. Eşimin başına kötü bir şeyler gelmesinden korkuyorum" diye konuştu.
 
Yasak, başvuru sonrasında Emniyet'teki işlemlerinin ağır işlemesinden yakındı. Yasak, "Eşim her gün Kocaköy ilçesine gidip gelir ve hep aynı saatte evde olur. Durakta inip eve gelmeden markete uğrasa dahi beni arayıp, markete gittiğini söyler" dedi.