Birkaç gündür RedHack’le ilgili sevenlerini meraklandıran ve üzen çeşitli haberler yayıldı.

Daha önce iki haberle bunları Demokrat Haber’de verdik ama en son 'Sözcü' olarak bilinen Huysuz Şirin olarak da adlandırılan RedHack üyesinin açıklamasını üçüncü haber olarak değil de köşe yazısından iletmek istedim.

Çünkü bu arada RedHack’e arada iki laf da ben edeyim istiyorum.

Hep onlar mı konuşacak? Biraz da bizi okusunlar, dinlesinler, değil mi?

***

Önce, bir TV kanalında 6 saat canlı yayında çok düzgün politik konuşmalar yaparak herkesi kendine hayran bırakan RedHack Sözcü’sünün polis olduğu iddia edilince hepimiz büyük şaşkınlık yaşadık.

RedHack Sözcü’sü her konuşması ve açıklamasıyla neredeyse gündemi belirliyordu. Onunla ilgili iddia kendi twetter hesabından ve kendi sözleriymiş gibi verilmişti.

Sözcü’nün hesabından “Tek gram hack bilgisi olmadan bana yazılan metinleri ezberleyerek sözcü rolüne giriştim. Koltuk derdine düştüm, birçok kadını kandırdım, cemaat beni redhack içinde kullanmaya çalıştı” gibi yazılar yayınlandı.

Eyvah eyvah…

Ardından "Şirin Baba (MaNYaK)" olarak bilinen RedHack üyesi tarafından iki yazılı açıklama yapıldı. Bu açıklamalarda Sözcü bazı konularda eleştiriliyordu ancak Sözcü’nün polis olduğu gibi iddialarının asılsız olduğu belirtiliyordu. O hesaptan atılan mesajlar da Sözcü’ye ait değildi. Şirin Baba hesabın polis tarafından ele geçirilmiş olabileceğini iddia ediyordu.

Biz de Demokrat Haber olarak RedHack’te yaşananları anlayıp aktarabilmek için konuyla ilgili açıklamalara sitemizde şöyle yer verdik:

- RedHack'te neler oluyor?

- RedHack'ten açıklama: Bu da gol değil!

En son hakkında bunca suçlama yapılan eski Sözcü’den de uzunca bir sesli açıklama geldi. Onu da aşağıdan dinleyebilirsiniz:

Eski Sözcü’nün açıklamalarını da dinleyince aslında RedHack’te olan bitenin bir ayrışmadan kaynaklandığını anlıyoruz.

Ayrışma sonrasında Sözcü bir kenara çekilmeyi tercih ediyor. Ancak onun eski hesabından "polis" olduğuna dair vb. iddialar yazılıp Şirin Baba’dan açıklamalar gelince eski Sözcü de açıklama yapıyor.

Bu açıklamalarda "polislik" vb suçlamalarının gerçek dışı olduğu anlatılırken Şirin Baba Sözcü, Sözcü de Şirin Baba hakkında iddialarını gündeme getiriyor. Tabii bu iddialar öyle polisiye şeyler değil, 'şurda şöyle yapsaydık, burda böyle deseydik' gibi konular.

Elbette bunlar da önemli tartışmalar, ancak sonuçta bunlar birer “tartışma”. Bu tartışmaların bu noktaya gelip kamuya bu şekilde maledilmesi ise hiç şirince bir hal değil.

Sonuç olarak açıklamalara bakınca ayrışan tarafların hepsinin aynı mahallenin aynı güzel çocukları olduğunu anlıyoruz. Ayrışmalarına üzülürken iddiaların gerçek olmamasına seviniyoruz.

Yaşanan her ayrışma sonrası olduğu gibi birbirlerine çok abartılı yakıştırmalar yapıyorlar, o kadar.

Bundan sonra iç tartışma ve ayrışmalarını kendi içlerinde yaşamalarını umuyoruz. Kendilerine destek olan sevenlerinin ve takipçilerinin karşısına Türkiye ve dünyanın bunca sorunu arasında bu tür konularla gelmemelerini bekliyoruz.

RedHack’lilerin yazılı ve sözlü açıklamaları çok uzun olduğu için olan bitenin tamamını bu yazıda aktarabilmem zor. Ayrıca yanlış aktararak kimseye haksızlık da yapmak istemem. Tamamını öğrenmek isteyenler yukarıda linkini verdiğim haberlere ve konuşmaya bakabilir.

Ben bu yaşananları bu zamana kadar muktedirleri haklayan RedHack’in kendi kendini hacklemesi olarak görüyorum maalesef. Bir daha da yaşanmamasını diliyorum... Çünkü RedHack ötekilerin, mağdurların, ezilenlerin, horlananların sevinç kaynaklarından birisi oldu bugüne kadar. O kaynağın kurutulmamasını, yine sevindiren haberlerle gündeme gelmesini diliyorum...