Nagehan Alçı, Ukrayna askeri üniformasıyla fotoğraf çektirerek sosyal medyada yayınladı.

Eski Cumhurbaşkanı Petro Poroşenko'yla bir röportaj yaptığını söyleyen Alçı'nın askeri üniforma giymesi tartışma yarattı.

Nagehan Alçı'nın kolunda Ukrayna ordusu ve Ukrayna yanlısı milislerin kullandığı sarı kol bandı dikkat çekmişti.

Rusya daha öncesinde bu kol bandının siviller tarafından kullanımının çatışma anında sivil ölümlerine alan açabileceği konusunda açıklama yapmıştı.

353412_585x594

ALÇI "ÇOK SOĞUKTU" DEMİŞTİ

Tepki çeken fotoğraf sonrası Nagehan Alçı bir açıklamada bulunmuştu.

Alçı, "Ukrayna Eski Devlet Başkanı Petro Poroşenko ile yaptığım özel röportaj esnasında aşırı soğuktan ötürü giydiğim mont ile ilgili spekülasyonlar yapılıyor. Bu konuda bir açıklama yapma ihtiyacı hissettim… Poroşenko ile röportajı Kiev sokaklarında, eski Başkan ve ekibinin karargahı önünde yaptık. Ben de o dondurucu soğukta çok üşüdüm, bunun üzerine Poroşenko’nun Başdanışmanı bana geçici olarak giymem için bu askeri montu getirdi, ben de giydim. Yoksa bu üniforma ile dolaşmıyorum. Öte yandan ben bu işgal ve istila karşısında asla tarafsız değilim. Tüm kalbimle bir vatan savunması vermekte olan Ukrayna halkının yanındayım. Gazeteci işgal karşısında tarafsız olamaz. Fakat haberlerimi ve röportajlarımı da objektif yaparım, haber yansız, yorum hürdür. Ukrayna’da yaptığım gazetecilik vesilesiyle bana yine fabrikasyon olduğunu bin kere açıkladığım twitlerle saldıran tüm sitelere ve kişilere de dava açacağım. Yeter artık! En son Ümit Özdağ’ın bana iftira saldırısında yine açıklamıştım. Buyrun o yazıyı okuyun." demişti.

KÜTAHYALI: NAGEHAN DA PİŞMAN OLDU

Alçı'nın fotoğrafına bir açıklama da eşi Rasim Ozan Kütahyalı'dan geldi.

Twitter hesabından paylaşım yapan Kütahyalı, Nagehan Alçı'nın askeri üniforma giydiği için pişman olduğunu söyledi.

Kütahyalı'nın paylaşımları şöyle oldu:

1- Nagehan’ın-her ne sebeple olursa olsun-askeri mont giymesini ben de doğru bulmadım. Zaten kendisi de pişman oldu. Savaş muhabirlerinin tenkitlerine saygı duyuyorum. Fakat Nagehan’ın üst düzey isimlerle o koşullarda röportajlar yapabilen tek gazeteci olması da takdir edilmeli.

 2- Zelenskiy’den önceki Ukrayna Devlet Başkanı Poroşenko ile kendi savaş karargahında, arkalarında bombalar patlarken yüz yüze röportaj yapabilen çok nadir gazetecilerden biri Nagehan oldu tüm dünya medyasında. Meşhur evrensel medya kurumları bizzat Nagehan’ı aradılar bu sebeple.

3- Ukrayna eski Devlet Başkanı Poroşenko dışında Ukrayna Başpiskoposu Eustratios ile röportaj yapabilen tek gazeteci, Zelenskiy’e muhalif Lviv Belediye Başkanı ile, Zelenskiy’in Lviv Valisiyle röportaj yapabilen tek gazeteci Nagehan. Lütfen bu röportajları izleyin ve insaflı olun.