Urfa'da Eğitim ve Araştırma Hastanesinde görevli Acil Tıp Uzmanı Dr. Orhan Hagi'nin saldırıya uğradığı aynı gün içinde Tokat'ta da bir kadın doktor hasta yakınının saldırısına uğradı.

Tokat Erbaa Devlet Hastanesinde annesini randevusuz muayene ettirmek isteyen hasta yakını doktorun kabul etmemesi üzerine kadın doktoru yumrukladı.

Tokat Erbaa Devlet Hastanesinde Celal Y., dahiliye uzmanı Dr. Elif Dağıstan Ergin'in odasının kapısını çalarak annesi Yüksel Y.'yi muayene ettirmek istediğini söyledi.

Dr. Ergin de öğle arasında olduklarını ve randevu alması gerektiğini belirtti. Buna sinirlenen Celal Y., odaya girip, zorla dışarı çıkardığı doktora yumruk attı. Celal Y., çevredekilerin müdahalesiyle durdurulurken, bu anlar ise güvenlik kamerasınca anbean kaydedildi.

Celal Y., polis ekiplerince gözaltına alındı, sevk edildiği hakimlikçe tutuklandı. Dr. Elif Dağıstan Ergin'in ise sağlık durumunun iyi olduğu belirtildi.

SAĞLIK BAKANI "SAĞLIKTA ŞİDDETİN AZALDIĞI DÖNEMDE" DEMİŞTİ

Urfa'daki saldırı sonrası Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada; "Şanlıurfa Eğitim ve Araştırma Hastanesi Acil Servisi'nde dün akşam yaşanan hadise, sağlık kurumlarındaki sözel ve fiziki şiddetin önemli oranlarda azalma gösterdiği bu dönem adına, hepimizi üzdü. Geçmiş olsun dileklerimi sunuyorum. Yasanın gücü, bakanlığımızın kararlılığı açıktır" demişti. Bakanın bu sözlerinin ardından Tokat'ta sağlıkçılara yönelik ikinci bir saldırı gerçekleşti.