İsmi bilinmeyen Suriyeli bir kadının Rakka'da gizli kamerayla çektiği görüntüler başta Fransa olmak üzere tüm dünyada büyük yankı buldu.

AP'nin haberine göre, çarşafının altına gizlediği kamerayla Rakka sokaklarında dolaşan kadın ilk defa olarak IŞİD kontrolündeki bir şehirdeki günlük yaşamı dünyaya servis etmiş oldu.

18 ay önce IŞİD'in eline geçen Rakka'da tam anlamıyla sıkılaştırılmış İslam kanunları uygulanıyor. Videoda, arabasıyla yoldan geçen bir adamın videoyu çeken kadına "Allah yüzü kapalı kadınları sever!" şeklinde öğüt vermesi dikkat çekiyor.

Göze çapan başka bir ayrıntı ise internet kafede oturan Fransız bir kadının ülkesiyle yaptığı görüşmede kullandığı ifadeler. Kusursuz bir Fransızca ile "ben buraya gelme riskini Fransa'ya dönmek için almadım" dediği duyulan kadın, Avrupa'dan Suriye ve Irak'a gelerek IŞİD'e katılan Avrupalılar adına en canlı örneklerden biri oluyor.

Video France 2 kanalı tarafından da yayınlandı. Bölgeden gelen raporlara göre, 150 Fransız kadın ülkeden Kuzey Suriye'ye IŞİD saflarında savaşmak için kaçtı. Bu kadınlardan bazılarının ise "cihatçı gelin" olarak Suriye'ye gittiğinin özellikle altı çiziliyor.