11 yaşındaki Rabia Naz Vatan'ın şüpheli ölümünün gerçekleştiği Giresun'un Eynesil ilçesinde AKP'li mevcut belediye başkanının karşısında Cumhuriyet Halk Partisi'nin (CHP) adayı Ahmet Latif Karadeniz resmi olmayan sonuçlara göre kazandı.

Rabia Naz'ın ölümünün intihar ya da yüksek yerden düşme olduğu öne sürülürken baba Şaban Vatan edindiği bilgilere göre kızının araba çarpması sonucu yaşamını yitirdiğini ve Eynesil Belediye Başkanı Coşkun Somuncuoğlu'nun yeğeninin kazayı gerçekleştirdiğini iddia etmişti.

Somuncuoğlu, 31 Mart yerel seçimlerinde de belediye başkan adayıydı.

‘ADALET YERİNİ BULACAK’

Aylardır kızının şüpheli ölümünü aydınlatmaya çalışan Rabia Naz'ın babası Şaban Vatan, "Şu anda ilk zaferimizi aldık. Adalet yerini bulacak inşallah" dedi.

Eynesil'in 2002'den itibaren AKP'li olduğunu, öncesinde ise sağ partiye oy verdiğini belirten baba Şaban Vatan, "Genellikle halkın genel görüşü olarak sağ partiydi hep Eynesil. Siyasi durumlar hep ezber yaşanıyordu. Ezber olarak yaşamak bizim büyük sıkıntımız ülke olarak ne yazık ki." yorumunda bulundu.

Olay öncesinde kendisi ve eşinin de AKP destekçisi olduğunu hatırlatan Şaban Vatan,"İyi ki de öyleymiş. İyi ki AKP'liymişiz ve onlar için çalışmışız. Çünkü siyasi algı dediler sürekli. Siyasi algıyı kendileri yarattılar" dedi.

‘EVRAK KAÇIRMA TEŞEBBÜSÜNDE BULUNDULAR’

Şaban Vatan öte yandan Coşkun Somuncuoğlu ve ekibinin dün 18.30'dan itibaren belediyeye giderek, evrak kaçırma teşebbüsünde bulunduğunu iddia etti:

"Ama yakalandılar ve konuyla ilgili tutanak tutuldu. Kendilerini sürekli deşifre ediyorlar."

Eynesil halkının sandıktaki tercihlerinde neyin etkili olduğu sorusuna ise şöyle yanıt verdi Vatan:

"Seçimden bir gün öncesi AKP Giresun Milletvekili Sabri Öztürk'ün bugüne kadar hiç yanımızda durmaması, hiçbir konuşma yapmaması ama o gün kızımla beraber resmini yayınlaması etkili oldu. O gün kumdan kafasını çıkarttı, ben de anında kınadım bu durumu.

"Ayrıca Coşkun Somuncuoğlu evimin kapısına seçim kahvesi bırakmıştı. Onu da deşifre ettim, 'onun yeri çöp kovasıdır diyerek.' Somuncuoğlu'nun basına konuşmayı reddetmesi de suçluluk durumunu sergiledi."

"Bu cevap benim beklediğim bir sonuçtu. Maalesef devletimizi yönetenler kafasını kuma sokmuş, bu olaya sesini çıkarmıyor. Ama diğer herkes Rabia Naz'ın yanında, yani adaletin yanında.

"Biz Adalet Bakanlığı'na sürekli dosyalar sunduk, bu durumla ilgili. Bu dosya geniş, ağır bir dosya. Dosya çocuk cinayeti dosyası."

‘HALK TEPKİSİNİ GİZLİ SEYRİNDE GÖTÜRÜP CEVABINI VERDİ’

"Dün Eynesil halkı beni onurlandırdı, herkese de minnettar olduğumu söyledim" diyen Şaban Vatan şöyle devam etti:

"Bu dosyayı kapatmaya çalışsalar dahi umudumuz tabi ki var. Hiçbir şeyin sonu değil. Eynesil halkı evlatlarına sahip çıktı. Her şeye rağmen herkes bütün duyarlılığını gösterdi. Olayı gizli seyrinde götürüp cevabı verdiler. Sürecin öyle olması gerekiyordu.

"Çünkü Eynesil bir nevi mafya beldesi, kasabası gibi bir yer haline gelmişti. Büyük bir baskı, etki vardı Eynesilliler üstünde. Dün Eynesil'e huzur geldi. Dün Eynesil huzurun yaşadığı bir yer oldu."

‘RABİA NAZ'IN ADALETİ’

"Ben kiminle oturursam hemen takip edilip üzerine baskı yapıldı. Nurettin Canikli'ye bana akıl verildiğine dair şeyler söylenmiş. İnsanlar yanıma bile gelemiyorlardı. Bunun da yalan beyan olduğunu Canikli de öğrendi. Ben yaşadıklarımı anlatıyorum. Kızımı anlatıyorm..."

"Herkes bu konuya duyarlıymış. Ben özellikle annelerimizin bu konuya duyarlı olduğunu biliyordum. Bu zalimliği yargılatmak için anneler cevabını verecek demiştim. Evet, cevabını verdiler.

"Yargı önü açık olan bir kişiyi koruma altına alarak bu aşamalara gelindi. Hepsi yargılanacak, hepsi cezasını çekecek. Bu Rabia Naz'ın adaletiydi. Rabia Naz'ın hakkıydı."

‘OĞLUM İLK KEZ MUTLUYDU’

Eşinin de dün alınan sonuçtan çok mutlu olduğunu belirten Şaban Vatan, "Eşim, 'Evet, Nazımız'ın hesabını soracağız' dedi. Dünkü görüntü onu umutlandırdı. Oğlum çok sessiz bir çocuktur, o dahi 'Baba sen kazandın, Naz'ın olayı ortaya çıkacak.' dedi. İlk kez mutluydu oğlum.

"Benim olayım sadece Rabia Naz değil. Benim amacım Rabia Nazların adaleti. Adalet herkese işlemeli, herkesin o adaletten faydalanması gerekir. Bizim gayretimiz bu. Türkiye'deki adalet açlığı da inşallah doygunluğu ulaşacak."