Giresun'un Eynesil ilçesinde bir yıl önce şüpheli bir şekilde yaşamını yitiren Rabia Naz Vatan için bugün Türkiye’nin 45 ilinde eylem yapıldı. Ankara'daki eylemde Rabia Naz’ın ölümün aydınlatılmasını talep eden Kadın Meclisleri, “Bugün 45 ilde eyleme çıktık. Eğer gerçekler açığa çıkarılmazsa 81 ilde de eyleme çıkarız” açıklamasını yaptı.

Kadın Meclisleri, Giresun’un Eynesil ilçesinde, 12 Nisan 2018 günü evinin önünde yaralı bulunup, kaldırıldığı hastanede yaşamını yitiren Rabia Naz Vatan için Türkiye’nin 45 ilinde eylem yaptı.

Serkan Alan’ın Gazete Duvar’da yer alan haberine göre, “Gerçek Açığa Çıkarılsın Rabia Naz’a Adalet” çağrısıyla düzenlenen eylemlerin Ankara’daki adresi Sakarya Caddesi olarak belirlendi.

‘ÇOCUKLAR ÖLMESİN İSTİYORUZ’

“Gerçeği açıkla suça ortak olma”, “Çocuklar ölmesin istiyoruz”, “Aklama saklama adaleti sağla” sloganlarının atıldığı eylemde Kadın Meclisleri adına konuşan Rüya İnanır, “Biz 11 yaşında bir çocuğun şüpheli ölümünü aydınlatmak istiyoruz. Rabia Naz’ın ölümü üzerinden bir yıl geçti. Hâlâ aydınlatamadılar. Bu sırada Rabia Naz’ın ailesi delilleri neredeyse kendileri toplamaya başladı. Rabia Naz’ın şüpheli ölümünü aydınlatmayanlara Eynesil halkı seçimlerde en güzel cevabı verdi. Hiç kimse halkı susturmaya çalışmasın” dedi.

‘KADINLARI DA GÖZLEM ALTINA ALMAYA ÇALIŞSINLAR’

Kadın Meclisleri’nin eylem kararı almasının ardından Hakimler ve Savcılar Kurulu’nun Rabia Naz Vatan’ın şüpheli ölümüne ilişkin “müfettiş incelemesi” başlattığını belirten İnanır sözlerini şöyle sürdürdü:

“Rabia Naz’ın ölümünü aydınlatmayanlar aileyi susturmak için çeşitli çabalara girdiler. Şaban Vatan’ın adli dengesinin yerinde olmadığını, gözlem altında tutulması gerektiğini söylediler. Şüpheyi ortaya çıkarmaya çalışan babayı alelacele gözlem altına almaya çalışıyorlar. Buradaki kadınları da gözlem altına almaya çalışsınlar. Biz her zaman adalet istemeye devam edeceğiz. Hiç kimseyi gözlem altına alarak gerçeklerin üstünü kapatamazsınız. Bugün 45 ilde eyleme çıktık. Eğer gerçekler açığa çıkarılmazsa 81 ilde de eyleme çıkarız. Rabia Naz’ın ölümü nasıl gerçekleşti açığa çıksın istiyoruz.”