Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, Suriye'de nisanda yapılmasına karar verilen parlamento seçimlerinin ülkedeki barış sürecini 'engellemeyeceğini' söyledi.

Kremlin'den Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, Fransa Cumhurbaşkanı François Hollande, Almanya Şansölyesi Angela Merkel, İngiltere Başbakanı David Cameron ve İtalya Başbakanı Matteo Renzi'nin Suriye'deki durumu ele aldıkları telefon görüşmesine dair açıklama yapıldı.

Açıklamaya göre görüşme sırasında tüm liderler, Suriye'de 27 Şubat'tan beri uygulanan ateşkesin, 'ilk olumlu sonuçlarını' vermeye başladığını ve siyasal çözüm için gerekli koşullarını yarattığını belirtti.

Görüşmede ayrıca, IŞİD, Nusra Cephesi ve diğer 'terörist gruplara' karşı 'tavizsiz' bir biçimde mücadele etmenin önemini vurguladı.

Öte yandan Putin de Suriye hükümetinin, parlamento seçimlerinin nisan ayında yapılmasına yönelik kararının 'barış sürecinin inşası için atılan adımları engellemeyeceğini' söyledi.

Bunların yanı sıra Kremlin'in açıklamasına göre liderlerin hepsi, Suriye'deki insani sorunların çözümü için ortak eylemleri artırmaya hazır olduklarını ifade etti.

(Kaynak: Sputnik)